Klassisk knäck med sötmandel
Klassiker är tidlösa av en anledning. Inbland är originalet godast. Här är vårt klassiska recept på knäck med grädde, mandel, sirap och allt vad det innebär. En given sötsak för julens konfektyr och godis!
40 min
6 ingredienser
Köpklart recept för totalt
110,80 kr
2 dl
vispgrädde
2 dl
sirap
2 dl
strösocker
1 dl
skållad hackad sötmandel
2 msk
ströbröd
2 msk
smör
Allergiinformation
gluten, nötter och laktos
Ingredienser
2 dl
vispgrädde
2 dl
sirap
2 dl
strösocker
1 dl
skållad hackad sötmandel
2 msk
ströbröd
2 msk
smör
Allergiinformation
gluten, nötter och laktos
Gör så här
1. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 122°, 15–30 min.
2. Tillsätt mandel, ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
110,80 kr
Köpklart recept för
110,80 kr