Hemköp

Klassisk knäck med sötmandel

Klassiker är tidlösa av en anledning. Inbland är originalet godast. Här är vårt klassiska recept på knäck med grädde, mandel, sirap och allt vad det innebär. En given sötsak för julens konfektyr och godis!

40 min

Klassisk knäck med sötmandel

Ingredienser

  • 2 dl
    vispgrädde
  • 2 dl
    sirap
  • 2 dl
    strösocker
  • 1 dl
    skållad hackad sötmandel
  • 2 msk
    ströbröd
  • 2 msk
    smör

Gör så här

1. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 122°, 15–30 min.

2. Tillsätt mandel, ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.

10 portioner

111,35 kr
Hemköp chat icon