Klassisk knäck med sötmandel

Klassiker är tidlösa av en anledning. Inbland är originalet godast. Här är vårt klassiska recept på knäck med grädde, mandel, sirap och allt vad det innebär. En given sötsak för julens konfektyr och godis!

40 min

6 ingredienser


Köpklart recept för totalt

113,80 kr

Klassisk knäck med sötmandel
  • 2 dl

    vispgrädde

  • 2 dl

    sirap

  • 2 dl

    strösocker

  • 1 dl

    skållad hackad sötmandel

  • 2 msk

    ströbröd

  • 2 msk

    smör

Allergiinformation

gluten, nötter och laktos

Ingredienser

  • 2 dl

    vispgrädde

  • 2 dl

    sirap

  • 2 dl

    strösocker

  • 1 dl

    skållad hackad sötmandel

  • 2 msk

    ströbröd

  • 2 msk

    smör

Allergiinformation

gluten, nötter och laktos

Gör så här

1. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 122°, 15–30 min.

2. Tillsätt mandel, ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

113,80 kr

Köpklart recept för

113,80 kr