Kokt torsk med potatis

Fisk är inte bara nyttigt, det är gott också! Särskilt när det handlar om kokt torsk med kokt potatis. Låt fisken sjuda i 6–8 min och servera den med sallad, den kokta potatisen, lite hackad dill och en klyfta citron.  

Ett annat sätt att koka torsk är på norskt vis. Då kokar du samman 1 liter vatten med ½ dl salt. Sjud fisken i ett par minuter. Sältan blir perfekt och fisken dessutom fast och fin. Servera med en god sås, brynt smör och kokt potatis.

20 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

282,20 kr

Kokt torsk med potatis
  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 st

    fiskbuljongtärning

  • 1 dl

    mjölk

  • 600 g

    torskfilé i portionsbitar (tinade om frysta)

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

  • 1 msk

    hackad dill

  • 900 g

    potatis

  • 250 g

    tinade gröna ärtor

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 st

    fiskbuljongtärning

  • 1 dl

    mjölk

  • 600 g

    torskfilé i portionsbitar (tinade om frysta)

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

  • 1 msk

    hackad dill

  • 900 g

    potatis

  • 250 g

    tinade gröna ärtor

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

  1. Koka upp crème fraiche, fiskbuljong och mjölk i en stekpanna.
  2. Lägg i fisken och strö över ärtorna. Sjud under lock 6-8 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera den kokta torsken med kokt potatis med hackad dill och en klyfta citron. 

Tips: Du kan även variera såsen med smaksatt crème fraiche.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

282,20 kr

Köpklart recept för

282,20 kr