Fisk är inte bara nyttigt, det är gott också! Särskilt när det handlar om kokt torsk med kokt potatis. Låt fisken sjuda i 6–8 min och servera den med sallad, den kokta potatisen, lite hackad dill och en klyfta citron.
Ett annat sätt att koka torsk är på norskt vis. Då kokar du samman 1 liter vatten med ½ dl salt. Sjud fisken i ett par minuter. Sältan blir perfekt och fisken dessutom fast och fin. Servera med en god sås, brynt smör och kokt potatis.
20 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
282,20 kr
2 dl
crème fraiche
1 st
fiskbuljongtärning
1 dl
mjölk
600 g
torskfilé i portionsbitar (tinade om frysta)
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 msk
hackad dill
900 g
potatis
250 g
tinade gröna ärtor
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
2 dl
crème fraiche
1 st
fiskbuljongtärning
1 dl
mjölk
600 g
torskfilé i portionsbitar (tinade om frysta)
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 msk
hackad dill
900 g
potatis
250 g
tinade gröna ärtor
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Tips: Du kan även variera såsen med smaksatt crème fraiche.
Köpklart recept för totalt
282,20 kr
Köpklart recept för
282,20 kr