Hemköp

Kokt rimmad torsk med äggsås

30 min

Kokt rimmad torsk med äggsås

Ingredienser

  • 700 g
    MSC-märkt torsk

RIMLAG

  • 1 l
    vatten
  • 1 dl
    salt

BULJONG

  • 1.5 l
    vatten
  • 1 dl
    vitt vin
  • 1 st
    skivad morot
  • 1 st
    klyftad gul ök
  • 1 bit
    rotselleri
  • 1 st
    lagerblad
  • 5 st
    vitpepparkorn
  • 2 msk
    salt

ÄGGSÅS

  • 4 dl
    vatten
  • 1 st
    fiskbuljongtärning
  • 2 msk
    smör
  • 2 msk
    vetemjöl
  • 3 dl
    matlagningsgrädde
  • 4 st
    tärnade hårdkokta ägg
  • 1 kruka
    finhackad persilja
  • 1 krm
    vitpeppar

TILLBEHÖR

  • 900 g
    potatis
  • 4 klyftor
    citron
  • 150 g
    sockerärtor
  • 300 g
    skalade nordhavsräkor

Gör så här

1. Skär fisken i portionsbitar.

2. Blanda samman rimlagen och lägg i fiskskivorna. Låt ligga ca 15 minuter.

3. Äggsås: Koka samman vatten och buljongtärning. Smält smöret i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Häll i buljongen under omrörning och sedan grädden. Sjud under omrörning ca 5 minuter. Smaka av med vitpeppar.

4. Buljong: Häll vatten i en kastrull, lägg i grönsaker och kryddor och låt koka upp och sjud ca 5 minuter.

5. Lägg ner fiskbitarna i buljongen. Lägg på ett lock och dra kastrullen från plattan. Låt stå ca 10 minuter. Lyft ur fisken och servera med kokt potatis, sockerärtor, sås, hackat ägg, räkor och citron.

4 portioner

507,20 kr
Hemköp chat icon