30 min
23 ingredienser
Köpklart recept för totalt
634,25 kr
700 g
MSC-märkt torsk
RIMLAG
1 l
vatten
1 dl
salt
BULJONG
1.5 l
vatten
1 dl
vitt vin
1 st
skivad morot
1 st
klyftad gul ök
1 bit
rotselleri
1 st
lagerblad
5 st
vitpepparkorn
2 msk
salt
ÄGGSÅS
4 dl
vatten
1 st
fiskbuljongtärning
2 msk
smör
2 msk
vetemjöl
3 dl
matlagningsgrädde
4 st
tärnade hårdkokta ägg
1 kruka
finhackad persilja
1 krm
vitpeppar
TILLBEHÖR
900 g
potatis
4 klyftor
citron
150 g
sockerärtor
300 g
skalade nordhavsräkor
700 g
MSC-märkt torsk
RIMLAG
1 l
vatten
1 dl
salt
BULJONG
1.5 l
vatten
1 dl
vitt vin
1 st
skivad morot
1 st
klyftad gul ök
1 bit
rotselleri
1 st
lagerblad
5 st
vitpepparkorn
2 msk
salt
ÄGGSÅS
4 dl
vatten
1 st
fiskbuljongtärning
2 msk
smör
2 msk
vetemjöl
3 dl
matlagningsgrädde
4 st
tärnade hårdkokta ägg
1 kruka
finhackad persilja
1 krm
vitpeppar
TILLBEHÖR
900 g
potatis
4 klyftor
citron
150 g
sockerärtor
300 g
skalade nordhavsräkor
1. Skär fisken i portionsbitar.
2. Blanda samman rimlagen och lägg i fiskskivorna. Låt ligga ca 15 minuter.
3. Äggsås: Koka samman vatten och buljongtärning. Smält smöret i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Häll i buljongen under omrörning och sedan grädden. Sjud under omrörning ca 5 minuter. Smaka av med vitpeppar.
4. Buljong: Häll vatten i en kastrull, lägg i grönsaker och kryddor och låt koka upp och sjud ca 5 minuter.
5. Lägg ner fiskbitarna i buljongen. Lägg på ett lock och dra kastrullen från plattan. Låt stå ca 10 minuter. Lyft ur fisken och servera med kokt potatis, sockerärtor, sås, hackat ägg, räkor och citron.
Köpklart recept för totalt
634,25 kr
Köpklart recept för
634,25 kr