Tv-kocken Jennie Walldén står bakom den här fantasiska mackan. Koreansk toast är supervanligt på Seuols gator och går att äta som frukost eller lunch. Den perfekta mackan för dig på språng.
25 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
186,07 kr
4 skivor
formbröd
1 msk
smör och neutral rapsolja att steka i
2 st
ägg
5 msk
riven vitkål (delat i 2 + 3 msk)
2 msk
riven morot
2 st
salladslökar
1 nypa
salt
1 nypa
nymald svartpeppar
4 skivor
mellanlagrad ost, t ex grevé
2 skivor
kokt skinka
1 msk
majonnäs
1 msk
ketchup
4 skivor
formbröd
1 msk
smör och neutral rapsolja att steka i
2 st
ägg
5 msk
riven vitkål (delat i 2 + 3 msk)
2 msk
riven morot
2 st
salladslökar
1 nypa
salt
1 nypa
nymald svartpeppar
4 skivor
mellanlagrad ost, t ex grevé
2 skivor
kokt skinka
1 msk
majonnäs
1 msk
ketchup
1. Stek bröden gyllene i smör på båda sidor.
2. Vispa upp äggen och blanda i 2 matskedar strimlad vitkål, riven morot samt skivad salladslök. Salta och peppra. Stek i två separata toaststora ”högar” i cirka 2 minuter. Vänd omeletten, lägg på osten och stek i ytterligare 2 minuter, eller tills omeletten är genomstekt. Lägg skinkan på osten.
3. Värm bröden i stekpannan igen om de har svalnat. Lägg omeletterna på två av bröden, bred på majonnäs, strö på resterande strimlad vitkål och ringla ketchup överst. Toppa med de resterande två bröden och ät genast.
Köpklart recept för totalt
186,07 kr
Köpklart recept för
186,07 kr