Koreansk street toast

Tv-kocken Jennie Walldén står bakom den här fantasiska mackan. Koreansk toast är supervanligt på Seuols gator och går att äta som frukost eller lunch. Den perfekta mackan för dig på språng.

25 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

186,07 kr

Koreansk street toast
  • 4 skivor

    formbröd

  • 1 msk

    smör och neutral rapsolja att steka i

  • 2 st

    ägg

  • 5 msk

    riven vitkål (delat i 2 + 3 msk)

  • 2 msk

    riven morot

  • 2 st

    salladslökar

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymald svartpeppar

  • 4 skivor

    mellanlagrad ost, t ex grevé

  • 2 skivor

    kokt skinka

  • 1 msk

    majonnäs

  • 1 msk

    ketchup

Ingredienser

  • 4 skivor

    formbröd

  • 1 msk

    smör och neutral rapsolja att steka i

  • 2 st

    ägg

  • 5 msk

    riven vitkål (delat i 2 + 3 msk)

  • 2 msk

    riven morot

  • 2 st

    salladslökar

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymald svartpeppar

  • 4 skivor

    mellanlagrad ost, t ex grevé

  • 2 skivor

    kokt skinka

  • 1 msk

    majonnäs

  • 1 msk

    ketchup

Gör så här

1. Stek bröden gyllene i smör på båda sidor.

2. Vispa upp äggen och blanda i 2 matskedar strimlad vitkål, riven morot samt skivad salladslök. Salta och peppra. Stek i två separata toaststora ”högar” i cirka 2 minuter. Vänd omeletten, lägg på osten och stek i ytterligare 2 minuter, eller tills omeletten är genomstekt. Lägg skinkan på osten.

3. Värm bröden i stekpannan igen om de har svalnat. Lägg omeletterna på två av bröden, bred på majonnäs, strö på resterande strimlad vitkål och ringla ketchup överst. Toppa med de resterande två bröden och ät genast.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

186,07 kr

Köpklart recept för

186,07 kr