Koreanska köttbullar i chilisås

Koreanska köttbullar är ett smakrikt lyft för vardagsmaten – saftiga bollar av nötfärs som får sällskap av en kryddig sås med ingefära, vitlök, soja och chilisås. Det blir en perfekt balans mellan sälta, hetta och djup, och tillsammans med fluffigt ris och krispig kålsallad är det en rätt som både mättar och överraskar. Såsen är dessutom mångsidig – spara det som blir över och använd till marinader, kalla såser eller som smakförstärkare i nästa middag. Vill du grilla köttbullarna istället? Forma färsen till biffar och låt såsen sjuda bredvid.

30 min

17 ingredienser


Köpklart recept för totalt

161,48 kr

Koreanska köttbullar i chilisås
  • 300 g

    basmatiris

KOREANSKA KÖTTBULLAR

  • 1 bit

    ingefära

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 2 msk

    ströbröd

  • 1 st

    ägg

  • 1 tsk

    salt

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 500 g

    blandfärs

  • 1 msk

    neutral olja

SALLAD

  • 1 påse

    kålmix med rödkål & grönkål

  • 1 msk

    neutral olja

  • 0.5 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 krm

    salt

SÅS TILL KÖTTBULLARNA

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1.5 dl

    chilisås

  • 0.75 dl

    soja

  • 0.75 dl

    vatten

Ingredienser

  • 300 g

    basmatiris

KOREANSKA KÖTTBULLAR

  • 1 bit

    ingefära

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 2 msk

    ströbröd

  • 1 st

    ägg

  • 1 tsk

    salt

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 500 g

    blandfärs

  • 1 msk

    neutral olja

SALLAD

  • 1 påse

    kålmix med rödkål & grönkål

  • 1 msk

    neutral olja

  • 0.5 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 krm

    salt

SÅS TILL KÖTTBULLARNA

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1.5 dl

    chilisås

  • 0.75 dl

    soja

  • 0.75 dl

    vatten

Gör så här

1. Ta fram en kastrull, bunke, stekpanna, tallrik och salladsskål.

2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.

3. Skala och finriv ingefära till 3 msk. Blanda hälften av ingefäran, pressad vitlök, ströbröd, ägg, salt och svartpeppar i bunken. Vänd ner blandfärs och blanda väl. Rulla färsen till 16 bollar.

4. Hetta upp pannan med neutral olja och stek köttbullarna runtom i ca 10 min. Lägg över på tallriken.

5. Blanda kålmix vitkål/morot med neutral olja, vitvinsvinäger och salt i skålen.

6. Vispa ihop resten av ingefäran, pressad vitlök, chilisås, japansk soja och vatten i samma panna som köttbullarna stektes i. Koka upp under omrörning och lägg ner köttbullarna. Sjud på medelhög värme i ca 3 min. Servera med riset och salladen.

Såsen ger både sting och djup – och blir en favorit även till andra rätter. Servera med ris och sallad för en komplett måltid som är enkel att älska.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

161,48 kr

Köpklart recept för

161,48 kr