Får det lov att vara korvgryta? Härligt, här kommer receptet på en värmande korvgryta med rotfrukter, krossade tomater och massor av kryddor!
Laga gärna mycket när du ändå är i gång, den är så god och mustig att man gärna tar om både en och två gånger. Korvgrytan är speciellt god en kall höst- eller vinterdag, och är perfekt till matlådan.
Vi har serverat vår korvgryta med ris, men det går lika bra med pasta, bulgur, couscous eller potatis. Välj det du tycker om, helt enkelt.
30 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
164,62 kr
400 g
skivad korv (t.ex. falukorv, chorizo, bratwurst eller kabanoss)
300 g
ris
2 st
skivade morötter
200 g
rotselleri i bitar
1 st
hackad gul lök
2 msk
olivolja
400 g
krossade tomater
2 dl
vatten
2 tsk
paprikapulver
1 tsk
lökpulver
1 tsk
vitlökspulver
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad oregano
0.5 st
strimlad purjolök
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
400 g
skivad korv (t.ex. falukorv, chorizo, bratwurst eller kabanoss)
300 g
ris
2 st
skivade morötter
200 g
rotselleri i bitar
1 st
hackad gul lök
2 msk
olivolja
400 g
krossade tomater
2 dl
vatten
2 tsk
paprikapulver
1 tsk
lökpulver
1 tsk
vitlökspulver
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad oregano
0.5 st
strimlad purjolök
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Tips! Om du vill ha en lite krämigare korvgryta kan du tillsätta lite grädde eller crème fraiche i sista steget när du tillagar grytan. Eller varför inte en klick kall crème fraiche på toppen av korvgrytan vid servering?
Köpklart recept för totalt
164,62 kr
Köpklart recept för
164,62 kr