Recept från Oatly. En supergod vego-tolkning av den klassiska Stroganoffen med havrebaserad icke-grädde och matvete.
25 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
134,52 kr
1 st
stor gul lök
400 g
växtbaserad falukorv/vegokorv
4 dl
havrebaserad icke-grädde 13%
3 msk
tomatpuré
0.5 st
grönsaksbuljongtärning
0.5 tsk
dijonsenap
1 tsk
sojasås
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 msk
rapsolja att steka i
TILLBEHÖR
4 port
Matvete eller andra gryn
1 st
En sallad till gör sig bra!
1 st
stor gul lök
400 g
växtbaserad falukorv/vegokorv
4 dl
havrebaserad icke-grädde 13%
3 msk
tomatpuré
0.5 st
grönsaksbuljongtärning
0.5 tsk
dijonsenap
1 tsk
sojasås
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 msk
rapsolja att steka i
TILLBEHÖR
4 port
Matvete eller andra gryn
1 st
En sallad till gör sig bra!
1. Koka matvete.
2. Finhacka löken och skär korven i strimlor eller slantar.
3. Stek i rapsolja på medelhög värme i en stekpanna tills det har fin stekyta, cirka 10 minuter.
4. Slå på växtbaserad icke-grädde och tillsätt tomatpuré och grönsaksbuljong. Rör och låt det puttra i 5–10 minuter.
5. Smaka av med dijonsenap och sojasås och krydda eventuellt med salt och peppar.
Klimatavtryck per portion: 0,31 kg CO2e
Köpklart recept för totalt
134,52 kr
Köpklart recept för
134,52 kr