Hemköp

Vegokorv Stroganoff

Recept från Oatly. En supergod vego-tolkning av den klassiska Stroganoffen med havrebaserad icke-grädde och matvete.

25 min

Vegokorv Stroganoff

Ingredienser

  • 1 st
    stor gul lök
  • 400 g
    växtbaserad falukorv/vegokorv
  • 4 dl
    havrebaserad icke-grädde 13%
  • 3 msk
    tomatpuré
  • 0.5 st
    grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk
    dijonsenap
  • 1 tsk
    sojasås
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 msk
    rapsolja att steka i

TILLBEHÖR

  • 4 port
    Matvete eller andra gryn
  • 1 st
    En sallad till gör sig bra!

Gör så här

1. Koka matvete.

2. Finhacka löken och skär korven i strimlor eller slantar.

3. Stek i rapsolja på medelhög värme i en stekpanna tills det har fin stekyta, cirka 10 minuter.

4. Slå på växtbaserad icke-grädde och tillsätt tomatpuré och grönsaksbuljong. Rör och låt det puttra i 5–10 minuter.

5. Smaka av med dijonsenap och sojasås och krydda eventuellt med salt och peppar.

Klimatavtryck per portion: 0,31 kg CO2e

4 portioner

Hemköp chat icon