Vegoköttbullar med gräddig sås, pressgurka och rårörda lingon
Recept från Oatly. Laga en god middag med det här receptet på vegoköttbullar med formbar vegofärs och västbaserat smör.
45 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
221,23 kr
KÖTTBULLAR
2 st
gula lökar
500 g
formbar vegofärs, lätt tinad
1.5 dl
hackad persilja
1 dl
växtbaserad icke-grädde
1 tsk
mörk eller ljus sojasås
1 nypa
svartpeppar
1 msk
växtbaserat icke-smör att steka i
GRÄDDSÅS
1 fp
växtbaserad icke-grädde
0.5 tsk
mörk sojasås
0.25 st
grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 msk
dijonsenap efter smak
1 nypa
nymalen svartpeppar (och salt om det behövs)
TILLBEHÖR
500 g
kokt potatis
1 st
pressgurka (eller vanlig gurka)
1 dl
rårörda lingon eller lingonsylt
Ingredienser
KÖTTBULLAR
2 st
gula lökar
500 g
formbar vegofärs, lätt tinad
1.5 dl
hackad persilja
1 dl
växtbaserad icke-grädde
1 tsk
mörk eller ljus sojasås
1 nypa
svartpeppar
1 msk
växtbaserat icke-smör att steka i
GRÄDDSÅS
1 fp
växtbaserad icke-grädde
0.5 tsk
mörk sojasås
0.25 st
grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 msk
dijonsenap efter smak
1 nypa
nymalen svartpeppar (och salt om det behövs)
TILLBEHÖR
500 g
kokt potatis
1 st
pressgurka (eller vanlig gurka)
1 dl
rårörda lingon eller lingonsylt
Gör så här
1. KÖTTBULLAR: Finhacka löken och stek i växtbaserat icke-smör tills den är mjuk och har fin stekyta, cirka 15 minuter.
2. Lägg färsen i en bunke och tillsätt den stekta löken, persilja, växtbaserad icke-grädde, sojasås och svartpeppar. Blanda till en smet, smaka av och justera om det behövs.
3. Forma smeten till bollar. Stek i rikligt med icke-smör på medelhög värme i en stekpanna tills de har fin stekyta, cirka 5 minuter.
4. GRÄDDSÅS: Koka upp växtbaserad icke-grädde med sojasås och grönsaksbuljong. Sänk värmen och låt såsen småputtra i 8–10 minuter. Smaka av med dijonsenap och peppar.
Klimatavtryck per portion: 0,33 kg CO2e
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
221,23 kr
Köpklart recept för
221,23 kr