Recept från Oatly. Laga en god middag med det här receptet på vegoköttbullar med formbar vegofärs och västbaserat smör.
45 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
200,23 kr
KÖTTBULLAR
2 st
gula lökar
500 g
formbar vegofärs, lätt tinad
1.5 dl
hackad persilja
1 dl
växtbaserad icke-grädde
1 tsk
mörk eller ljus sojasås
1 nypa
svartpeppar
1 msk
växtbaserat icke-smör att steka i
GRÄDDSÅS
1 fp
växtbaserad icke-grädde
0.5 tsk
mörk sojasås
0.25 st
grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 msk
dijonsenap efter smak
1 nypa
nymalen svartpeppar (och salt om det behövs)
TILLBEHÖR
500 g
kokt potatis
1 st
pressgurka (eller vanlig gurka)
1 dl
rårörda lingon eller lingonsylt
KÖTTBULLAR
2 st
gula lökar
500 g
formbar vegofärs, lätt tinad
1.5 dl
hackad persilja
1 dl
växtbaserad icke-grädde
1 tsk
mörk eller ljus sojasås
1 nypa
svartpeppar
1 msk
växtbaserat icke-smör att steka i
GRÄDDSÅS
1 fp
växtbaserad icke-grädde
0.5 tsk
mörk sojasås
0.25 st
grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 msk
dijonsenap efter smak
1 nypa
nymalen svartpeppar (och salt om det behövs)
TILLBEHÖR
500 g
kokt potatis
1 st
pressgurka (eller vanlig gurka)
1 dl
rårörda lingon eller lingonsylt
1. KÖTTBULLAR: Finhacka löken och stek i växtbaserat icke-smör tills den är mjuk och har fin stekyta, cirka 15 minuter.
2. Lägg färsen i en bunke och tillsätt den stekta löken, persilja, växtbaserad icke-grädde, sojasås och svartpeppar. Blanda till en smet, smaka av och justera om det behövs.
3. Forma smeten till bollar. Stek i rikligt med icke-smör på medelhög värme i en stekpanna tills de har fin stekyta, cirka 5 minuter.
4. GRÄDDSÅS: Koka upp växtbaserad icke-grädde med sojasås och grönsaksbuljong. Sänk värmen och låt såsen småputtra i 8–10 minuter. Smaka av med dijonsenap och peppar.
Klimatavtryck per portion: 0,33 kg CO2e
Köpklart recept för totalt
200,23 kr
Köpklart recept för
200,23 kr