Vegoköttbullar med gräddig sås, pressgurka och rårörda lingon

Recept från Oatly. Laga en god middag med det här receptet på vegoköttbullar med formbar vegofärs och västbaserat smör.

45 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

200,23 kr

Vegoköttbullar med gräddig sås, pressgurka och rårörda lingon

KÖTTBULLAR

  • 2 st

    gula lökar

  • 500 g

    formbar vegofärs, lätt tinad

  • 1.5 dl

    hackad persilja

  • 1 dl

    växtbaserad icke-grädde

  • 1 tsk

    mörk eller ljus sojasås

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 msk

    växtbaserat icke-smör att steka i

GRÄDDSÅS

  • 1 fp

    växtbaserad icke-grädde

  • 0.5 tsk

    mörk sojasås

  • 0.25 st

    grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond

  • 1 msk

    dijonsenap efter smak

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar (och salt om det behövs)

TILLBEHÖR

  • 500 g

    kokt potatis

  • 1 st

    pressgurka (eller vanlig gurka)

  • 1 dl

    rårörda lingon eller lingonsylt

Ingredienser

KÖTTBULLAR

  • 2 st

    gula lökar

  • 500 g

    formbar vegofärs, lätt tinad

  • 1.5 dl

    hackad persilja

  • 1 dl

    växtbaserad icke-grädde

  • 1 tsk

    mörk eller ljus sojasås

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 msk

    växtbaserat icke-smör att steka i

GRÄDDSÅS

  • 1 fp

    växtbaserad icke-grädde

  • 0.5 tsk

    mörk sojasås

  • 0.25 st

    grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond

  • 1 msk

    dijonsenap efter smak

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar (och salt om det behövs)

TILLBEHÖR

  • 500 g

    kokt potatis

  • 1 st

    pressgurka (eller vanlig gurka)

  • 1 dl

    rårörda lingon eller lingonsylt

Gör så här

1. KÖTTBULLAR: Finhacka löken och stek i växtbaserat icke-smör tills den är mjuk och har fin stekyta, cirka 15 minuter.

2. Lägg färsen i en bunke och tillsätt den stekta löken, persilja, växtbaserad icke-grädde, sojasås och svartpeppar. Blanda till en smet, smaka av och justera om det behövs.

3. Forma smeten till bollar. Stek i rikligt med icke-smör på medelhög värme i en stekpanna tills de har fin stekyta, cirka 5 minuter. 

4. GRÄDDSÅS: Koka upp växtbaserad icke-grädde med sojasås och grönsaksbuljong. Sänk värmen och låt såsen småputtra i 8–10 minuter. Smaka av med dijonsenap och peppar.

Klimatavtryck per portion: 0,33 kg CO2e



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

200,23 kr

Köpklart recept för

200,23 kr