Köttfärslimpa – grundrecept

Ibland vill man ha något annat än köttbullar, då tittar man närmare på ett grundrecept på köttfärslimpa! Gör den på nöt- eller blandfärs och låt den gärna få sällskap av potatis, saltgurka och gelé.

40 min

Köttfärslimpa – grundrecept

Ingredienser

  • 2 tsk
    smör
  • 0.5 dl
    vispgrädde
  • 0.5 dl
    mjölk
  • 4 msk
    ströbröd
  • 1 st
    lök
  • 500 g
    blandfärs
  • 1 st
    ägg
  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 1.5 tsk
    timjan
  • 1 tsk
    salt
  • 0.5 tsk
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225° och smörj en form med smör.

3. Blanda vispgrädde, mjölk och ströbröd i en bunke.

4. Hacka lök och vänd sedan ner löken tillsammans med ca 500 g blandfärs, ägg, pressad vitlök, tomatpuré, timjan, salt och svartpeppar i bunken. Blanda väl.

3. Forma färssmeten till två limpor och lägg i formen. Sätt in formen på gallret högt upp i ugnen i ca 30 min.

4 portioner