Det började som en variant för tomatallergikern och blev sen allas favorit. Från stjärnkocken Tommy Myllymäki kommer denna populära version av familjeklassikern.
45 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
236,96 kr
400 g
nötfärs
2 msk
olivolja till stekning
1 st
finhackad gul lök
4 st
finhackade vitlöksklyftor
2 stjälkar
blekselleri, i mindre bitar
1 st
skivad morot
200 g
skivade champinjoner
50 g
fintärnat rökt sidfläsk
1 dl
vitt vin
4 dl
vispgrädde
2 tsk
finhackad timjan
2 krm
torkad oregano
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
400 g
nötfärs
2 msk
olivolja till stekning
1 st
finhackad gul lök
4 st
finhackade vitlöksklyftor
2 stjälkar
blekselleri, i mindre bitar
1 st
skivad morot
200 g
skivade champinjoner
50 g
fintärnat rökt sidfläsk
1 dl
vitt vin
4 dl
vispgrädde
2 tsk
finhackad timjan
2 krm
torkad oregano
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Bryn färsen i olja i en stor stekpanna tills den fått färg. Tillsätt lök, vitlök, selleri, morot, svamp och sidfläsk. Stek 5 minuter på medelvärme.
2. Häll i vin och låt koka upp. Tillsätt grädde och sjud såsen 30 minuter. Späd eventuellt med lite vatten.
3. Avsluta med att tillsätta timjan och oregano. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med pasta och toppa gärna med parmesan.
Köpklart recept för totalt
236,96 kr
Köpklart recept för
236,96 kr