Krabbpasta Singapore style
Låt Asien komma hem till middag med den här fantastiska pastarätten på grädde, kraftig smak av krabba, mango och lime! Krämigt, uppfriskande och ljuvligt gott. Toppa med koriander för extra smak!
20 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
189,63 kr
2 st
kokta, urplockade krabbor
SÅS
1 msk
rapsolja
1 st
finhackad gul lök
1 st
finhackad röd chilifrukt
1 st
finhackad vitlöksklyfta
1 msk
finhackad ingefära
1 tsk
tomatpuré
1 dl
vatten
3 dl
vispgrädde
2 msk
fisksås
1 st
pressad lime + skal
400 g
spaghetti
0.5 st
tärnad mango
1 st
finstrimlad salladslök
1 kruka
koriander
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Ingredienser
2 st
kokta, urplockade krabbor
SÅS
1 msk
rapsolja
1 st
finhackad gul lök
1 st
finhackad röd chilifrukt
1 st
finhackad vitlöksklyfta
1 msk
finhackad ingefära
1 tsk
tomatpuré
1 dl
vatten
3 dl
vispgrädde
2 msk
fisksås
1 st
pressad lime + skal
400 g
spaghetti
0.5 st
tärnad mango
1 st
finstrimlad salladslök
1 kruka
koriander
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Gör så här
1. Fräs lök, chili, vitlök och ingefära mjuk i olja under omrörning ca 5 minuter. Lägg i tomatpuré och fräs ytterligare i 2–3 minuter. Häll på vatten och grädde, sjud 5 minuter. Smaka av med fisksås, limeskal och saft.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Vänd ner krabbköttet och mangon i såsen och blanda med pastan.
4. Servera i djupa tallrikar och strö över salladslök och koriander.
Tips! Hittar du inte färsk krabba så kan du alltid ta en genväg med surimi sticks.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
189,63 kr
Köpklart recept för
189,63 kr