Hemköp

Kräftbisque med cognacsgrädde

En bisque är en form av fransk soppa där basen görs på silad buljong av skaldjur. Det här receptet kan göras både med egen buljong eller med en god skaldjursfond.

45 min

Kräftbisque med cognacsgrädde

Ingredienser

  • 2 msk
    kräft- eller skaldjursfond
  • 4 dl
    vispgrädde
  • 2 dl
    vitt vin
  • 1 msk
    tomatpuré
  • 0.5 kvist
    timjan
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 2 msk
    cognac (ej tillgängligt online)
  • 0.5 kruka
    dill

Gör så här

1. Koka kräftfond, 3 dl vispgrädde, vitt vin, tomatpuré och timjan ca 10 minuter.

2. Vispa 1 dl grädde och smaksätt med cognac.

3. Häll soppan i skålar, toppa med cognacsgrädde och dill.

4 portioner

70,40 kr
Hemköp chat icon