Krämig jordnötsramen med kokosmjölk

Krämig kokosmjölk, en nypa hetta och fyllig jordnötssmak gör den här soppan till perfekt comfort food för vardagen. Dessutom är den riktigt matig, med mjuka nudlar, fräscha grönsaker och ett kokt ägg på toppen! Och inte vilket ägg som helst, utan ett marinerat ramenägg, som fått vila en kvart i soja, lime och en skvätt vatten. Själva soppbasen är inte heller svår att göra, men får otroligt mycket smak av jordnötssmör, gochuangpasta och miso. Det blir krämigt och snällt, men med en lime som piggar upp och sälta från soja och miso. En jordnötsramen med kokosmjölk svänger du ihop snabbt och de flesta ingredienserna är såna som du med lite tur redan har hemma. Perfekt mat en vardag, med andra ord. Och så väldigt god!

Tips! Gör ett snabbfixat ramenägg! Lägg det kokta ägget i soja, lime och en skvätt vatten i 10–15 minuter. Det ger en lätt sälta, fin färg och en hint av syra – ett snabbt alternativ till en lång marinad.

15 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

222,28 kr

Krämig jordnötsramen med kokosmjölk
  • 4 tsk

    neutral olja

  • 5 cm

    ingefära

  • 6 st

    vitlöksklyftor

  • 2 msk

    gochujang

  • 4 msk

    slätt jordnötssmör

  • 2 burk

    kokosmjölk

  • 4 tsk

    japansk soja

  • 2 tsk

    farinsocker

  • 2 msk

    misopasta

  • 2 st

    lime

  • 1 påse

    mangold

  • 4 st

    ägg

  • 400 g

    ramennudlar

TILL SERVERING

  • 1 knippe

    koriander

  • 1 msk

    chiliolja (dosera efter egen smak)

Allergiinformation

nötter, ägg och jordnötter

Ingredienser

  • 4 tsk

    neutral olja

  • 5 cm

    ingefära

  • 6 st

    vitlöksklyftor

  • 2 msk

    gochujang

  • 4 msk

    slätt jordnötssmör

  • 2 burk

    kokosmjölk

  • 4 tsk

    japansk soja

  • 2 tsk

    farinsocker

  • 2 msk

    misopasta

  • 2 st

    lime

  • 1 påse

    mangold

  • 4 st

    ägg

  • 400 g

    ramennudlar

TILL SERVERING

  • 1 knippe

    koriander

  • 1 msk

    chiliolja (dosera efter egen smak)

Allergiinformation

nötter, ägg och jordnötter

Gör så här

1. Värm oljan i en stor kastrull. Riv ingefära, hacka vitlöken fint och fräs försiktigt ca 1 minut på låg värme utan att det tar färg. Rör ner gochujang och jordnötssmör. Tillsätt kokosmjölk, soja, farinsocker och miso. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Skär mangold i bitar och addera mot slutet. Smaka av med saften från 1 lime.

2. Koka under tiden äggen. Lägg äggen i kokande vatten i en liten kastrull och koka 7 minuter. Spola dem sedan i kallt vatten och låt stå till servering.

3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Fördela nudlarna i fyra skålar. Häll över den varma soppan, toppa med skalade och halverade ägg, färsk koriander och chiliolja. Servera med 1 klyftad lime.

Snabbnudlar, kokosmjölk, ägg och lite grönt blir en perfekt soppa när vinden viner och det mesta känns ruggigt. Jordnötssmör, färsk ingefära och miso sätter smaken och slurpet från nudlarna får du på köpet!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

222,28 kr

Köpklart recept för

222,28 kr