Hemköp

Krämig ramen carbonara med rökt tofu

Buldak-nudlar har trendat på Instagram och Tiktok den senaste tiden. Här är vår egen variant på krämiga carbonaranudlar.

20 min

Krämig ramen carbonara med rökt tofu

Ingredienser

  • 400 g
    ramennudlar
  • 180 g
    rökt tofu
  • 1 msk
    olja
  • 75 g
    smör
  • 150 g
    parmesan
  • 1 l
    vatten
  • 4 st
    äggulor
  • 2 msk
    miso
  • 3 st
    salladslökar
  • 1 msk
    sesamfrö
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Dela tofun i mindre bitar.

2. Stek i olja i en stor stekpanna tills bitarna har en gyllenbrun och krispig yta. Lägg tofun åt sidan. 
3. Använd samma stekpanna och häll i 1 liter kokande vatten, smör och miso.

4. Riv i hälften av parmesanen. Höj värmen och låt koka upp.
5. Lägg i nudlarna och låt dessa koka tills de är nästan klara, ca 3 min, i hög temperatur så att såsen samtidigt kokar ner och bildar en tjock buljong. Sänk värmen.
6. Vispa äggulorna. Häll dessa i stekpannan med buljongen och nudlarna. Rör om hela tiden, så att en krämig sås bildas. Om det behövs för konsistensen kan du addera mer kokande vatten.

7. Blanda i tofun, resterande parmesan och rikligt med svartpeppar. Ta bort från värmen.
8. Servera i skålar tillsammans med hackad salladslök och sesamfrön.
 

4 portioner