Buldak-nudlar har trendat på Instagram och Tiktok den senaste tiden. Här är vår egen variant på krämiga carbonaranudlar.
20 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
190,70 kr
400 g
ramennudlar
180 g
rökt tofu
1 msk
olja
75 g
smör
150 g
parmesan
1 l
vatten
4 st
äggulor
2 msk
miso
3 st
salladslökar
1 msk
sesamfrö
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
400 g
ramennudlar
180 g
rökt tofu
1 msk
olja
75 g
smör
150 g
parmesan
1 l
vatten
4 st
äggulor
2 msk
miso
3 st
salladslökar
1 msk
sesamfrö
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Dela tofun i mindre bitar.
2. Stek i olja i en stor stekpanna tills bitarna har en gyllenbrun och krispig yta. Lägg tofun åt sidan.
3. Använd samma stekpanna och häll i 1 liter kokande vatten, smör och miso.
4. Riv i hälften av parmesanen. Höj värmen och låt koka upp.
5. Lägg i nudlarna och låt dessa koka tills de är nästan klara, ca 3 min, i hög temperatur så att såsen samtidigt kokar ner och bildar en tjock buljong. Sänk värmen.
6. Vispa äggulorna. Häll dessa i stekpannan med buljongen och nudlarna. Rör om hela tiden, så att en krämig sås bildas. Om det behövs för konsistensen kan du addera mer kokande vatten.
7. Blanda i tofun, resterande parmesan och rikligt med svartpeppar. Ta bort från värmen.
8. Servera i skålar tillsammans med hackad salladslök och sesamfrön.
Köpklart recept för totalt
190,70 kr
Köpklart recept för
190,70 kr