Krämig ramen carbonara med rökt tofu

Buldak-nudlar har trendat på Instagram och Tiktok den senaste tiden. Här är vår egen variant på krämiga carbonaranudlar.  

20 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

190,70 kr

Krämig ramen carbonara med rökt tofu
  • 400 g

    ramennudlar

  • 180 g

    rökt tofu

  • 1 msk

    olja

  • 75 g

    smör

  • 150 g

    parmesan

  • 1 l

    vatten

  • 4 st

    äggulor

  • 2 msk

    miso

  • 3 st

    salladslökar

  • 1 msk

    sesamfrö

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 400 g

    ramennudlar

  • 180 g

    rökt tofu

  • 1 msk

    olja

  • 75 g

    smör

  • 150 g

    parmesan

  • 1 l

    vatten

  • 4 st

    äggulor

  • 2 msk

    miso

  • 3 st

    salladslökar

  • 1 msk

    sesamfrö

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Dela tofun i mindre bitar.

2. Stek i olja i en stor stekpanna tills bitarna har en gyllenbrun och krispig yta. Lägg tofun åt sidan. 
3. Använd samma stekpanna och häll i 1 liter kokande vatten, smör och miso.

4. Riv i hälften av parmesanen. Höj värmen och låt koka upp.
5. Lägg i nudlarna och låt dessa koka tills de är nästan klara, ca 3 min, i hög temperatur så att såsen samtidigt kokar ner och bildar en tjock buljong. Sänk värmen.
6. Vispa äggulorna. Häll dessa i stekpannan med buljongen och nudlarna. Rör om hela tiden, så att en krämig sås bildas. Om det behövs för konsistensen kan du addera mer kokande vatten.

7. Blanda i tofun, resterande parmesan och rikligt med svartpeppar. Ta bort från värmen.
8. Servera i skålar tillsammans med hackad salladslök och sesamfrön.
 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

190,70 kr

Köpklart recept för

190,70 kr