Krämig tortelloni toppad med pinjenötter
Färsk tortelloni är en riktig vardagsfavorit – snabb att laga och full av smak. I den här rätten möter den fylliga pastan söta körsbärstomater, pepprig ruccola och en krämig sås med vitlök och oregano. Pinjenötterna ger ett nötigt lyft, särskilt om du rostar dem lätt innan servering. En klick sambal oelek adderar precis lagom hetta. Det är en rätt som bjuder på både textur och smakvariation, där grönsakerna får ta plats och pastan får glänsa. Perfekt när du vill ha något gott, enkelt och lite extra.
15 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
226,52 kr
1 st
gul lök
1 msk
neutral olja
1 fp
körsbärskvisttomater (500 g)
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
oregano
1 tsk
salt
0.5 tsk
svartpeppar
2 dl
lätt crème fraiche
1 fp
ruccola (125 g)
1 tsk
sambal oelek
2 fp
tortelloni ricotta/basilika
50 g
riven ost
1 påse
pinjenötter (40 g)
Ingredienser
1 st
gul lök
1 msk
neutral olja
1 fp
körsbärskvisttomater (500 g)
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
oregano
1 tsk
salt
0.5 tsk
svartpeppar
2 dl
lätt crème fraiche
1 fp
ruccola (125 g)
1 tsk
sambal oelek
2 fp
tortelloni ricotta/basilika
50 g
riven ost
1 påse
pinjenötter (40 g)
Gör så här
1. Ta fram en kastrull och en traktörpanna. Ställ fram alla ingredienser. Ha pastavatten kokande innan ni börjar med matlagningen.
2. Skiva gul lök i tunna halvmånar. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs löken, körsbärskvisttomater, pressad vitlök, oregano, salt och svartpeppar på medelhög värme i 7 min.
3. Koka tortelloni ricotta/basilika enligt anvisningarna på förpackningen.
4. Vänd ner den kokta tortellonin, lätt crème fraiche, ruccola och sambal oelek i pannan och låt allt bli varmt i ca 2 min.
5. Servera pastan toppad med riven ost och pinjenötter.
Krämigt, fräscht och med ett nötigt crunch – den här tortellonin är lika enkel som smakrik. Tomater, ruccola och vitlök lyfter den här vardagsrätten till en extra nivå.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
226,52 kr
Köpklart recept för
226,52 kr