Hemköp

Krämig ostpasta med rostad broccoli och pinjenötter

Recept från Barilla. En gräddig, ostig och väldigt krämig pasta som får extra skjuts av spänstig broccoli och nötighet från pinjenötter. En väldigt tillfreställande kombination!

30 min

Krämig ostpasta med rostad broccoli och pinjenötter

Ingredienser

  • 400 g
    Barilla Mezzi Rigatoni Al Bronzo
  • 1 st
    broccolistånd à 250 gr
  • 2 msk
    pinjenötter
  • 2 klyftor
    vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 dl
    grädde
  • 200 g
    riven vällagrad ost, tex präst, herrgård eller västerbotten
  • 1 msk
    olivolja att steka i
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Rosta pinjenötterna i torr panna gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.

2. Koka pastan i saltat vatten i 1 minut kortare än anvisningar på förpackningen, dvs 13 minuter. Spara 2 dl av pastavattnet.

3. Skär broccolin i munsstora bitar. Stek broccoli och vitlök i olivolja i några minuter tills broccolin är spänstig. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.

4. I samma stekpanna, häll grädde, riven ost samt 1 dl pastavatten och låt puttra ihop i 1 minut. Lägg i pastan och rör konstant tills en krämig sås täcker pastan. Späd med ev lite mer pastavatten om det blir torrt, det ska bli krämigt! Lägg tillbaka den steka broccolin i pannan och rör om.

5. Smaka av med salt och peppar, strö på pinjenötter och servera genast!

4 portioner

Hemköp chat icon