Krämig ostpasta med rostad broccoli och pinjenötter

Recept från Barilla. En gräddig, ostig och väldigt krämig pasta som får extra skjuts av spänstig broccoli och nötighet från pinjenötter. En väldigt tillfreställande kombination!

30 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

151,28 kr

Krämig ostpasta med rostad broccoli och pinjenötter
  • 400 g

    Barilla Mezzi Rigatoni Al Bronzo

  • 1 st

    broccolistånd à 250 gr

  • 2 msk

    pinjenötter

  • 2 klyftor

    vitlöksklyftor, tunt skivade

  • 2 msk

    olivolja

  • 2 dl

    grädde

  • 200 g

    riven vällagrad ost, tex präst, herrgård eller västerbotten

  • 1 msk

    olivolja att steka i

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Ingredienser

  • 400 g

    Barilla Mezzi Rigatoni Al Bronzo

  • 1 st

    broccolistånd à 250 gr

  • 2 msk

    pinjenötter

  • 2 klyftor

    vitlöksklyftor, tunt skivade

  • 2 msk

    olivolja

  • 2 dl

    grädde

  • 200 g

    riven vällagrad ost, tex präst, herrgård eller västerbotten

  • 1 msk

    olivolja att steka i

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Gör så här

1. Rosta pinjenötterna i torr panna gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.

2. Koka pastan i saltat vatten i 1 minut kortare än anvisningar på förpackningen, dvs 13 minuter. Spara 2 dl av pastavattnet.

3. Skär broccolin i munsstora bitar. Stek broccoli och vitlök i olivolja i några minuter tills broccolin är spänstig. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.

4. I samma stekpanna, häll grädde, riven ost samt 1 dl pastavatten och låt puttra ihop i 1 minut. Lägg i pastan och rör konstant tills en krämig sås täcker pastan. Späd med ev lite mer pastavatten om det blir torrt, det ska bli krämigt! Lägg tillbaka den steka broccolin i pannan och rör om.

5. Smaka av med salt och peppar, strö på pinjenötter och servera genast!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

151,28 kr

Köpklart recept för

151,28 kr