Recept från Barilla. En gräddig, ostig och väldigt krämig pasta som får extra skjuts av spänstig broccoli och nötighet från pinjenötter. En väldigt tillfreställande kombination!
30 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
151,28 kr
400 g
Barilla Mezzi Rigatoni Al Bronzo
1 st
broccolistånd à 250 gr
2 msk
pinjenötter
2 klyftor
vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk
olivolja
2 dl
grädde
200 g
riven vällagrad ost, tex präst, herrgård eller västerbotten
1 msk
olivolja att steka i
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
400 g
Barilla Mezzi Rigatoni Al Bronzo
1 st
broccolistånd à 250 gr
2 msk
pinjenötter
2 klyftor
vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk
olivolja
2 dl
grädde
200 g
riven vällagrad ost, tex präst, herrgård eller västerbotten
1 msk
olivolja att steka i
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1. Rosta pinjenötterna i torr panna gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
2. Koka pastan i saltat vatten i 1 minut kortare än anvisningar på förpackningen, dvs 13 minuter. Spara 2 dl av pastavattnet.
3. Skär broccolin i munsstora bitar. Stek broccoli och vitlök i olivolja i några minuter tills broccolin är spänstig. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.
4. I samma stekpanna, häll grädde, riven ost samt 1 dl pastavatten och låt puttra ihop i 1 minut. Lägg i pastan och rör konstant tills en krämig sås täcker pastan. Späd med ev lite mer pastavatten om det blir torrt, det ska bli krämigt! Lägg tillbaka den steka broccolin i pannan och rör om.
5. Smaka av med salt och peppar, strö på pinjenötter och servera genast!
Köpklart recept för totalt
151,28 kr
Köpklart recept för
151,28 kr