Hemköp

Krämig pasta med svartkål och harissavänd haloumi

25 min

Krämig pasta med svartkål och harissavänd haloumi

Portioner: 4

Ingredienser

4 port linguine eller spaghetti
4 00 ml sojagrädde*
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
zest och juice från 1 liten citron
1 msk vit balsamvinäger
2–3 tsk honung
salt & peppar
6 svartkålsblad alternativt grönkålsblad
1 knippe sparris
1 pkt haloumi
1–2 msk olivolja
1 msk harissa*
rapsolja

TILL SERVERING:
pumpakärnor
gula russin*

Gör så här

1. Finhacka purjolöken och vitlöken. Fräs försiktigt på låg värme i lite rapsolja i en kastrull. Ha sedan i sojagrädde, zest (rivet ytterskal) och juice från citronen, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden förbereder du resten.

3. Skär bort den grova stammen från svartkålen och riv bladen i bitar. Skär bort 2–3 cm längst ner på sparrisen och skär resten i mindre bitar. Fräs sparrisen i rapsolja i någon minut. Ha sedan i svartkålen och fräs i ytterligare 1–2 minuter på medelhög värme, eller tills de fått lite färg. Salta och peppra. Ställ åt sidan.

4. Skär haloumin i kuber och fräs i rapsolja tills den är gyllene. Rör samman harissa och olivolja i en skål. Ha i haloumin och vänd runt tills bitarna är täckta.

5. Servera pastan med citronsåsen, fräst sparris och svartkål samt den harissavända haloumin. Toppa med rostade pumpakärnor och gula russin.

Hemköp chat icon