Knaprigt, salt och krämigt passar fint dagen efter afton. Dessutom lite frisk smak av gurka.
15 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
151,70 kr
4 skivor
knäckebröd
1 st
makrillfilé (helst rökt)
1 stjälk
selleri, finhackad
1 knippe
dill, finhackad
1 knippe
gräslök, finhackad
0.5 dl
majonnäs
0.5 dl
gräddfil
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
ÄTTIKSGURKA
1 st
gurka
0.5 dl
ättiksprit 12 %
1 dl
strösocker
1 dl
vatten
3 msk
persilja, hackad
4 skivor
knäckebröd
1 st
makrillfilé (helst rökt)
1 stjälk
selleri, finhackad
1 knippe
dill, finhackad
1 knippe
gräslök, finhackad
0.5 dl
majonnäs
0.5 dl
gräddfil
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
ÄTTIKSGURKA
1 st
gurka
0.5 dl
ättiksprit 12 %
1 dl
strösocker
1 dl
vatten
3 msk
persilja, hackad
1. Blanda ingredienserna till gurklagen tills sockret löst sig. Skiva gurkan på längden, t ex med en osthyvel. Lägg gurkan i lagen, toppa med persilja och låt stå i kylskåpet till servering.
2. Gör makrillröran genom att mosa en rökt makrillfilé i en skål. Blanda i selleri, dill, gräslök, majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
3. Bred makrillröra på knäcke och toppa med gurkan.
Köpklart recept för totalt
151,70 kr
Köpklart recept för
151,70 kr