Hemköp

Krämigt knäcke för Midsommardagen

Knaprigt, salt och krämigt passar fint dagen efter afton. Dessutom lite frisk smak av gurka.

15 min

Krämigt knäcke för Midsommardagen

Ingredienser

  • 4 skivor
    knäckebröd
  • 1 st
    makrillfilé (helst rökt)
  • 1 stjälk
    selleri, finhackad
  • 1 knippe
    dill, finhackad
  • 1 knippe
    gräslök, finhackad
  • 0.5 dl
    majonnäs
  • 0.5 dl
    gräddfil
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

ÄTTIKSGURKA

  • 1 st
    gurka
  • 0.5 dl
    ättiksprit 12 %
  • 1 dl
    strösocker
  • 1 dl
    vatten
  • 3 msk
    persilja, hackad

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till gurklagen tills sockret löst sig. Skiva gurkan på längden, t ex med en osthyvel. Lägg gurkan i lagen, toppa med persilja och låt stå i kylskåpet till servering.

2. Gör makrillröran genom att mosa en rökt makrillfilé i en skål. Blanda i selleri, dill, gräslök, majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.

3. Bred makrillröra på knäcke och toppa med gurkan.

4 portioner

Hemköp chat icon