Krämigt knäcke för Midsommardagen

Knaprigt, salt och krämigt passar fint dagen efter afton. Dessutom lite frisk smak av gurka.

15 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

151,70 kr

Krämigt knäcke för Midsommardagen
  • 4 skivor

    knäckebröd

  • 1 st

    makrillfilé (helst rökt)

  • 1 stjälk

    selleri, finhackad

  • 1 knippe

    dill, finhackad

  • 1 knippe

    gräslök, finhackad

  • 0.5 dl

    majonnäs

  • 0.5 dl

    gräddfil

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

ÄTTIKSGURKA

  • 1 st

    gurka

  • 0.5 dl

    ättiksprit 12 %

  • 1 dl

    strösocker

  • 1 dl

    vatten

  • 3 msk

    persilja, hackad

Ingredienser

  • 4 skivor

    knäckebröd

  • 1 st

    makrillfilé (helst rökt)

  • 1 stjälk

    selleri, finhackad

  • 1 knippe

    dill, finhackad

  • 1 knippe

    gräslök, finhackad

  • 0.5 dl

    majonnäs

  • 0.5 dl

    gräddfil

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

ÄTTIKSGURKA

  • 1 st

    gurka

  • 0.5 dl

    ättiksprit 12 %

  • 1 dl

    strösocker

  • 1 dl

    vatten

  • 3 msk

    persilja, hackad

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till gurklagen tills sockret löst sig. Skiva gurkan på längden, t ex med en osthyvel. Lägg gurkan i lagen, toppa med persilja och låt stå i kylskåpet till servering.

2. Gör makrillröran genom att mosa en rökt makrillfilé i en skål. Blanda i selleri, dill, gräslök, majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.

3. Bred makrillröra på knäcke och toppa med gurkan.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

151,70 kr

Köpklart recept för

151,70 kr