Krispig cornflakesfisk i airfryer med curryremoulad och sötpotatispommes
Om du aldrig testat att göra fisk i airfryern är det dags nu! Och vi kan inte tänka oss något bättre att börja med än det här receptet. Kör hårt och njut av krispet!
20 min
Ingredienser
Curryremoulad
2 dl
majonnäs
1 tsk
curry
2 msk
finhackad lök
2 msk
tärnade cornichons
1 msk
kapris
1 msk
citronsaft
0.5 kruka
dill
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Fisk
500 g
vit fiskfilé i mindre bitar
100 g
cornflakes, grovkrossade
1 dl
vetemjöl
1 dl
riven parmesanost
0.5 tsk
cayennepeppar
1 st
ägg
Tillbehör
1 påse
fryst sötpotatispommes
Gör så här
Blanda samman allt till remouladen och smaka av med salt och peppar.
Ta fram 3 tallrikar. Blanda vetemjöl med lite salt och peppar i en tallrik.
Blanda krossad cornflakes med riven parmesan i en annan tallrik.
Vispa upp ägget i den tredje tallriken.
Torka av fiskfiléerna väl och skär i lagom stora portionsbitar, salta och krydda med cayennepeppar.
Börja med att doppa i vetemjöl, sen ägg och sist i cornflakesmixen.
Spraya med olivolja.
Baka fisken gyllene ca 8 minuter och vänd halvvägs. Spraya lite till för extra krisp.
Servera fisken med pommes, salladsblad och citronklyftor.