Hemköp

Krispig cornflakesfisk i airfryer med curryremoulad och sötpotatispommes

Om du aldrig testat att göra fisk i airfryern är det dags nu! Och vi kan inte tänka oss något bättre att börja med än det här receptet. Kör hårt och njut av krispet!

20 min

Krispig cornflakesfisk i airfryer med curryremoulad och sötpotatispommes

Ingredienser

Curryremoulad

  • 2 dl
    majonnäs
  • 1 tsk
    curry
  • 2 msk
    finhackad lök
  • 2 msk
    tärnade cornichons
  • 1 msk
    kapris
  • 1 msk
    citronsaft
  • 0.5 kruka
    dill
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Fisk

  • 500 g
    vit fiskfilé i mindre bitar
  • 100 g
    cornflakes, grovkrossade
  • 1 dl
    vetemjöl
  • 1 dl
    riven parmesanost
  • 0.5 tsk
    cayennepeppar
  • 1 st
    ägg

Tillbehör

  • 1 påse
    fryst sötpotatispommes

Gör så här

  1. Blanda samman allt till remouladen och smaka av med salt och peppar.
  2. Ta fram 3 tallrikar. Blanda vetemjöl med lite salt och peppar i en tallrik.
  3. Blanda krossad cornflakes med riven parmesan i en annan tallrik.
  4. Vispa upp ägget i den tredje tallriken.
  5. Torka av fiskfiléerna väl och skär i lagom stora portionsbitar, salta och krydda med cayennepeppar.
  6. Börja med att doppa i vetemjöl, sen ägg och sist i cornflakesmixen.
  7. Spraya med olivolja.
  8. Baka fisken gyllene ca 8 minuter och vänd halvvägs. Spraya lite till för extra krisp.
  9. Servera fisken med pommes, salladsblad och citronklyftor.

4 portioner

Hemköp chat icon