Krispig cornflakesfisk i airfryer med curryremoulad och sötpotatispommes
Om du aldrig testat att göra fisk i airfryern är det dags nu! Och vi kan inte tänka oss något bättre att börja med än det här receptet. Kör hårt och njut av krispet!
20 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
404,94 kr
Curryremoulad
2 dl
majonnäs
1 tsk
curry
2 msk
finhackad lök
2 msk
tärnade cornichons
1 msk
kapris
1 msk
citronsaft
0.5 kruka
dill
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Fisk
500 g
vit fiskfilé i mindre bitar
100 g
cornflakes, grovkrossade
1 dl
vetemjöl
1 dl
riven parmesanost
0.5 tsk
cayennepeppar
1 st
ägg
Tillbehör
1 påse
fryst sötpotatispommes
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
Ingredienser
Curryremoulad
2 dl
majonnäs
1 tsk
curry
2 msk
finhackad lök
2 msk
tärnade cornichons
1 msk
kapris
1 msk
citronsaft
0.5 kruka
dill
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Fisk
500 g
vit fiskfilé i mindre bitar
100 g
cornflakes, grovkrossade
1 dl
vetemjöl
1 dl
riven parmesanost
0.5 tsk
cayennepeppar
1 st
ägg
Tillbehör
1 påse
fryst sötpotatispommes
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
Gör så här
- Blanda samman allt till remouladen och smaka av med salt och peppar.
- Ta fram 3 tallrikar. Blanda vetemjöl med lite salt och peppar i en tallrik.
- Blanda krossad cornflakes med riven parmesan i en annan tallrik.
- Vispa upp ägget i den tredje tallriken.
- Torka av fiskfiléerna väl och skär i lagom stora portionsbitar, salta och krydda med cayennepeppar.
- Börja med att doppa i vetemjöl, sen ägg och sist i cornflakesmixen.
- Spraya med olivolja.
- Baka fisken gyllene ca 8 minuter och vänd halvvägs. Spraya lite till för extra krisp.
- Servera fisken med pommes, salladsblad och citronklyftor.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
404,94 kr
Köpklart recept för
404,94 kr