Bjud på en härlig och vacker sallad på julbordet. I det här receptet låter vi brysselkål och rödkål står i rampljuset, med en underbar dressing på honung och dijonspenap. Garnera med granatäpplekärnor för en extra julig touch.
25 min
DRESSING
1. Skär bort lite av roten på varje brysselkål så de yttersta bladen faller av. Dela sedan varje kål på mitten.
2. Koka dem några minuter i saltat vatten och skölj sedan i kallt vatten för att avstanna tillagningen. Brysselkålen ska vara lite krispig när den är klar.
3. Strimla rödkålen fint, gärna på mandolin.
4. Strimla äpple, dill och bananschalottenlök och sväng därefter runt allt tillsammans med granatäppelkärnorna.
5. DRESSING: Rör samman alla ingredienser till dressingen i en skål. Häll över salladen eller låt var och en dressa sin egen portion för en fräschare och krispigare sallad som står sig längre.
8 portioner