Hemköp

Krispig gurksallad, grillad kyckling och vitlöksyoghurt i pitabröd

Lite krisp, lite sting, lite grillat – här kommer en grillrätt som har det mesta. Perfekt till vår och försommar, när man längtar ihjäl sig efter nya smaker och spänstiga primörer. Och har du inte fått ut grillen än kan du självklart få till alla fina smaker i ugnen.

45 min

Krispig gurksallad, grillad kyckling och vitlöksyoghurt i pitabröd

Ingredienser

  • 500 g
    kycklinglårfilé
  • 2 tsk
    torkad oregano
  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 1 msk
    ljus soja
  • 3 msk
    olivolja
  • 400 g
    gurka
  • 50 g
    rädisor
  • 1 st
    jalapeño
  • 1 tsk
    vinäger
  • 1 tsk
    socker
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 1 kruka
    mynta
  • 2 dl
    matyoghurt
  • 1 fp
    pitabröd

Gör så här

1. Förbered grillen eller sätt ugnen på 200°C. Blanda kycklingen med oregano, en riven vitlöksklyfta, soja och 2 msk olivolja. Låt marinera i rumstemperatur under tiden salladen görs, eller ställ den ett par timmar i kylskåp.

2. Skär gurkan i bitar och skiva rädisorna och jalapeñon tunt (ta bort kärnorna för mildare smak). Blanda med vinäger, socker, 1 msk olivolja och 1 krm salt. Plocka bladen från myntan och vänd försiktigt in i salladen.

3. Riv den andra vitlöksklyftan och blanda med yoghurten, 2 krm nymalen peppar och 1 krm salt.

4. Grilla kycklingen tills den fått fin färg och en innertemperatur på 72 grader (ca 20-30 minuter i ugn).

5. Servera gurksalladen och kycklingen med vitlöksyoghurt och pitabröd.

4 portioner

Hemköp chat icon