Krispig oxfilé med sojasmörsky, pak choy och potatisflarn
Recept från i säsong: december 2013
90 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
721,75 kr
800 g
oxfilé
2 msk
smör
2 dl
rostad lök
SOJASMÖRSKY
100 g
smör
2 dl
soja
2 dl
hönsbuljongtärning, utspädd med vatten
PAK CHOY
300 g
pak choi, sköld och delad
2 msk
rapsolja
1.5 msk
fisksås
POTATISFLARN
3 st
vitlöksklyftor
200 g
smör
1 rulle
pizzadeg
0.5 kg
potatis, skallad och tunnskivad
4 kvistar
timjan
3 krm
salt
2 krm
svartpeppar
Ingredienser
800 g
oxfilé
2 msk
smör
2 dl
rostad lök
SOJASMÖRSKY
100 g
smör
2 dl
soja
2 dl
hönsbuljongtärning, utspädd med vatten
PAK CHOY
300 g
pak choi, sköld och delad
2 msk
rapsolja
1.5 msk
fisksås
POTATISFLARN
3 st
vitlöksklyftor
200 g
smör
1 rulle
pizzadeg
0.5 kg
potatis, skallad och tunnskivad
4 kvistar
timjan
3 krm
salt
2 krm
svartpeppar
Gör så här
1. OXFILÉ: Hetta upp en panna med smör och bryn oxfilén ordentligt. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn på 125° och stek till en innertemperatur på 50–52°.
2. Ta ut och rulla i rostad lök. Vira in köttet i plastfilm och låt vila i 10 minuter. Skiva och servera med tillbehör.
3. Sås: Smält smör i en kastrull tills det börjar bli gyllenbrunt, tillsätt soja och sen hönsbuljong. Koka upp och smak av med salt och nymalen svartpeppar.
4. Sila av och värm på vid servering.
5. PAK CHOY: Hetta upp en panna med lite olja och stek sen pak choyen hastigt, smaka av med fisksås.
6. POTATISFLARN: Sätt ugnen på 200°. Lägg hela vitlökar i en form och rosta i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
7. Pressa vitlöksklyftorna och vispa dem med smör till dubbla volymen. Smaka av med salt och peppar.
8. Rulla ut degen och bred på hälften av vitlökssmöret. Lägg på några timjankvistar. Lägg på ett tunt lager potatis, krydda med salt och peppar och klicka på det resterande smöret samt några timjankvistar. Sätt in i ugnen på 200° i 20 minuter.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
721,75 kr
Köpklart recept för
721,75 kr