Hemköp

Krispig potatissallad China style

40 min

Krispig potatissallad China style

Portioner: 4

Ingredienser

2 bakpotatisar, skalade och finstrimlade
2 msk sesamolja 3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, urkärnad och finhackad
2 msk risvinäger
2 msk japansk soja
2 tsk socker
1 tsk salt
3 salladslökar, tunnskivade

Gör så här

1. Låt potatisstrimlorna ligga i kallt vatten ca 30 minuter. Byt gärna vatten en gång. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av.

2. Fräs vitlök och chili i olja ½ minut. Tillsätt potatisen och stek ytterligare ca 4 minuter. Smaka av med vinäger, soja, socker och salt. 3. Ta av från värmen och tillsätt salladslöken.

4. Servera ljummen eller kall som spännande tillbehör till exempelvis stekt ankbröst eller fläskkött.

Hemköp chat icon