KROKETTER:
250 g kött från kungskrabba (ca 3 ben)
1 dl gräslök, finhackad
3 ägg
4 dl panko
2 msk vetemjöl 2 dl till
panering
salt och svartpeppar
1-2 liter frityrolja
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och ägg
Ingredienser
KROKETTER:
250 g kött från kungskrabba (ca 3 ben)
1 dl gräslök, finhackad
3 ägg
4 dl panko
2 msk vetemjöl 2 dl till
panering
salt och svartpeppar
1-2 liter frityrolja
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och ägg
Gör så här
1. Klipp upp benen på krabban och rensa ur köttet. Krama ur köttet.
2. Hacka köttet grovt och blanda med gräslök, 1 ägg, dl panko och 2 msk vetemjöl. Krydda med salt och peppar.
3. Rulla smeten till runda bollar.
4. Panera i mjöl, uppvispat ägg och panko.
5. Hetta upp oljan till 180° och fritera bollarna gyllenbruna i ca 1-2 minuter.