Krispiga kroketter av kungskrabba

4-6 PORT (CA 12 ST), 1 TIMME

60 min

KROKETTER:
250 g kött från kungskrabba (ca 3 ben)


1 dl gräslök, finhackad
3 ägg
4 dl panko
2 msk vetemjöl 2 dl till
panering
salt och svartpeppar
1-2 liter frityrolja

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och ägg

Ingredienser

KROKETTER:
250 g kött från kungskrabba (ca 3 ben)


1 dl gräslök, finhackad
3 ägg
4 dl panko
2 msk vetemjöl 2 dl till
panering
salt och svartpeppar
1-2 liter frityrolja

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och ägg

Gör så här

1. Klipp upp benen på krabban och rensa ur köttet. Krama ur köttet.

2. Hacka köttet grovt och blanda med gräslök, 1 ägg, dl panko och 2 msk vetemjöl. Krydda med salt och peppar.

3. Rulla smeten till runda bollar.

4. Panera i mjöl, uppvispat ägg och panko.

5. Hetta upp oljan till 180° och fritera bollarna gyllenbruna i ca 1-2 minuter.