Hemköp

Krispiga kroketter av kungskrabba

4-6 PORT (CA 12 ST), 1 TIMME

60 min

Krispiga kroketter av kungskrabba

Portioner: 6

Ingredienser

KROKETTER:
250 g kött från kungskrabba (ca 3 ben)


1 dl gräslök, finhackad
3 ägg
4 dl panko
2 msk vetemjöl 2 dl till
panering
salt och svartpeppar
1-2 liter frityrolja

Gör så här

1. Klipp upp benen på krabban och rensa ur köttet. Krama ur köttet.

2. Hacka köttet grovt och blanda med gräslök, 1 ägg, dl panko och 2 msk vetemjöl. Krydda med salt och peppar.

3. Rulla smeten till runda bollar.

4. Panera i mjöl, uppvispat ägg och panko.

5. Hetta upp oljan till 180° och fritera bollarna gyllenbruna i ca 1-2 minuter.

Hemköp chat icon