Kryddig tortilla "española" med stekt persiljesvamp

Tortilla “española”, eller spansk potatisomelett, är en rätt med enkla ingredienser och stor smak. Här kryddas den med cayennepeppar för lite härlig hetta, och toppas med stekta champinjoner som fått sällskap av vitlök och persilja. Kombinationen ger både djup och fräschör, och tillsammans med en lätt sallad blir det en balanserad måltid som passar lika bra till lunch som middag. Servera gärna direkt ur traktörpannan för en avslappnad känsla som passar både vardag och helg.

 

30 min

17 ingredienser


Köpklart recept för totalt

123,97 kr

Kryddig tortilla "española" med stekt persiljesvamp

KRYDDIG TORTILLA "ESPAÑOLA"

  • 1 st

    gul lök

  • 450 g

    potatis

  • 2 msk

    olivolja

  • 1.5 tsk

    salt

  • 2 krm

    cayennepeppar

  • 6 st

    ägg

PERSILJESVAMP

  • 2 fp

    champinjoner

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 fp

    färsk persilja (ca 20 g)

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

SALLAD

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 krm

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 1 fp

    salladsmix (150 g)

Ingredienser

KRYDDIG TORTILLA "ESPAÑOLA"

  • 1 st

    gul lök

  • 450 g

    potatis

  • 2 msk

    olivolja

  • 1.5 tsk

    salt

  • 2 krm

    cayennepeppar

  • 6 st

    ägg

PERSILJESVAMP

  • 2 fp

    champinjoner

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 fp

    färsk persilja (ca 20 g)

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

SALLAD

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 krm

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 1 fp

    salladsmix (150 g)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°C. Ta fram en traktörpanna (helst ugnssäker), bunke, stekpanna, salladsskål.

2. Skiva lök och potatis i tunna skivor. Hetta upp traktörpannan med olivolja, stek potatis, lök, salt och cayennepeppar på medelhögvärme i ca 10 -12 min tills potatisen börjar bli mjuk och fått fin färg.

3. Vispa hop äggen i bunken och fördela äggsmeten över potatisen i traktörpannan (ugnsform går också bra). Sätt pannan mitt i ugnen och baka av i 5 -10 min tills dess att äggen börjar stelna.

4. Kvarta svampen. Hacka vitlök och persilja. Hetta upp stekpannan med olivolja och stek svampen på hög värme i ca 5 min. Tillsätt persilja, vitlök, salt och svartpeppar och stek i ytterligare 1 min.

5. Blanda en vinägrett på olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i salladsskålen. Tillsätt salladsmix precis innan servering.

6. Servera gärna tortillan direkt ut traktörpannan och toppa med persiljesvampen. Servera salladen vid sidan av.

En smakrik och mättande rätt med spansk karaktär och enkel tillagning – perfekt att dela med familj eller vänner.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

123,97 kr

Köpklart recept för

123,97 kr