Recept från Niklas Ekstedt i samarbete med Hemköp
30 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
107,34 kr
500 g
ekologisk svensk färskpotatis med skal
1 msk
fänkålsfrön
1 msk
koriander
0.5 msk
gurkmeja
0.5 msk
spiskummin
2 tsk
salt
2 msk
smör
1 dl
tinade gröna ärtor
1 st
fänkål
1 dl
grekisk yoghurt
13 blad
myntablad
1 knippe
kruspersilja
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
500 g
ekologisk svensk färskpotatis med skal
1 msk
fänkålsfrön
1 msk
koriander
0.5 msk
gurkmeja
0.5 msk
spiskummin
2 tsk
salt
2 msk
smör
1 dl
tinade gröna ärtor
1 st
fänkål
1 dl
grekisk yoghurt
13 blad
myntablad
1 knippe
kruspersilja
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Sätt ugnen på 180°.
2. Rosta fänkålsfrön i en torr stekpanna tills de får lite färg. Mortla eller mixa. Blanda med koriander, gurkmeja och spiskummin.
3. Sprid ut potatisarna i en ugnsfast form, tillsätt kryddmix, salt och smör.
4. Ställ i ugn, rör om efter 2 minuter eller när smöret har smällt.
5. Låt rosta i ugn ca 20 minuter eller till potatisen är nästan klar. Rör om var 5e minut
6. Skiva fänkålen tunt på mandolin, eller med en vass kniv ca 1-2 mm. Lägg i kallt vatten så blir de krispigare.
7. Vid servering toppa potatisarna med fänkål, ärtor, yoghurtklickar, mynta och persilja.
Servera som den är eller som tillbehör till en bit fisk eller grillad kyckling.
Köpklart recept för totalt
107,34 kr
Köpklart recept för
107,34 kr