Recept från Niklas Ekstedt i samarbete med Hemköp
30 min
1. Sätt ugnen på 180°.
2. Rosta fänkålsfrön i en torr stekpanna tills de får lite färg. Mortla eller mixa. Blanda med koriander, gurkmeja och spiskummin.
3. Sprid ut potatisarna i en ugnsfast form, tillsätt kryddmix, salt och smör.
4. Ställ i ugn, rör om efter 2 minuter eller när smöret har smällt.
5. Låt rosta i ugn ca 20 minuter eller till potatisen är nästan klar. Rör om var 5e minut
6. Skiva fänkålen tunt på mandolin, eller med en vass kniv ca 1-2 mm. Lägg i kallt vatten så blir de krispigare.
7. Vid servering toppa potatisarna med fänkål, ärtor, yoghurtklickar, mynta och persilja.
Servera som den är eller som tillbehör till en bit fisk eller grillad kyckling.
4 portioner