Niklas kryddrostade ekologiska potatis

Recept från Niklas Ekstedt i samarbete med Hemköp

30 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

107,34 kr

Niklas kryddrostade ekologiska potatis
  • 500 g

    ekologisk svensk färskpotatis med skal

  • 1 msk

    fänkålsfrön

  • 1 msk

    koriander

  • 0.5 msk

    gurkmeja

  • 0.5 msk

    spiskummin

  • 2 tsk

    salt

  • 2 msk

    smör

  • 1 dl

    tinade gröna ärtor

  • 1 st

    fänkål

  • 1 dl

    grekisk yoghurt

  • 13 blad

    myntablad

  • 1 knippe

    kruspersilja

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 500 g

    ekologisk svensk färskpotatis med skal

  • 1 msk

    fänkålsfrön

  • 1 msk

    koriander

  • 0.5 msk

    gurkmeja

  • 0.5 msk

    spiskummin

  • 2 tsk

    salt

  • 2 msk

    smör

  • 1 dl

    tinade gröna ärtor

  • 1 st

    fänkål

  • 1 dl

    grekisk yoghurt

  • 13 blad

    myntablad

  • 1 knippe

    kruspersilja

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180°.

2. Rosta fänkålsfrön i en torr stekpanna tills de får lite färg. Mortla eller mixa. Blanda med koriander, gurkmeja och spiskummin.

3. Sprid ut potatisarna i en ugnsfast form, tillsätt kryddmix, salt och smör.

4. Ställ i ugn, rör om efter 2 minuter eller när smöret har smällt.

5. Låt rosta i ugn ca 20 minuter eller till potatisen är nästan klar. Rör om var 5e minut

6. Skiva fänkålen tunt på mandolin, eller med en vass kniv ca 1-2 mm. Lägg i kallt vatten så blir de krispigare.

7. Vid servering toppa potatisarna med fänkål, ärtor, yoghurtklickar, mynta och persilja.

Servera som den är eller som tillbehör till en bit fisk eller grillad kyckling.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

107,34 kr

Köpklart recept för

107,34 kr