Hemköp

Kryddstekt majskyckling med rotfrukter och blomkål med limeyoghurt

En enkel och god middag för en vanlig dag i veckan. Majskycklingen blir extra saftig och youghurtsåsen passar perfekt till hettan från chilin.

60 min

Kryddstekt majskyckling med rotfrukter och blomkål med limeyoghurt

Ingredienser

  • 4 st
    majskycklingfiléer

MARINAD

  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt

ROTFRUKTER

  • 1 st
    morot
  • 1 st
    palsternacka
  • 400 g
    jordärtskocka
  • 1 st
    lök
  • 1 msk
    olivolja
  • 3 kvistar
    färska timjankvistar
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

LIMEYOGHURT

  • 0.5 st
    blomkålshuvud
  • 1 dl
    turkisk yoghurt
  • 1 st
    lime
  • 1 knippe
    koriander
  • 1 st
    röd chilifrukt
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda marinaden och pensla på kycklingen, låt stå ca 10 min.

2. Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och vänd i olivolja, krydda med salt, peppar och timjan. Rosta i ugn 25–30 min. Sänk ugnsvärmen till 150°.

3. Riv blomkålen på rivjärnets grova sida, strimla koriandern, finhacka chilin, riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda blomkål och kryddor med yoghurten.

4. Bryn kycklingen i het stekpanna och stek den klar i ugn, ca 10 min.

5. Servera med ett gott bröd och en grönsallad.

4 portioner

264,26 kr
Hemköp chat icon