En enkel och god middag för en vanlig dag i veckan. Majskycklingen blir extra saftig och youghurtsåsen passar perfekt till hettan från chilin.
60 min
20 ingredienser
Köpklart recept för totalt
383,21 kr
4 st
majskycklingfiléer
MARINAD
1 tsk
spiskummin
1 tsk
paprikapulver
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
ROTFRUKTER
1 st
morot
1 st
palsternacka
400 g
jordärtskocka
1 st
lök
1 msk
olivolja
3 kvistar
färska timjankvistar
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
LIMEYOGHURT
0.5 st
blomkålshuvud
1 dl
turkisk yoghurt
1 st
lime
1 knippe
koriander
1 st
röd chilifrukt
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
laktos
4 st
majskycklingfiléer
MARINAD
1 tsk
spiskummin
1 tsk
paprikapulver
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
ROTFRUKTER
1 st
morot
1 st
palsternacka
400 g
jordärtskocka
1 st
lök
1 msk
olivolja
3 kvistar
färska timjankvistar
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
LIMEYOGHURT
0.5 st
blomkålshuvud
1 dl
turkisk yoghurt
1 st
lime
1 knippe
koriander
1 st
röd chilifrukt
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
laktos
1. Sätt ugnen på 225°. Blanda marinaden och pensla på kycklingen, låt stå ca 10 min.
2. Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och vänd i olivolja, krydda med salt, peppar och timjan. Rosta i ugn 25–30 min. Sänk ugnsvärmen till 150°.
3. Riv blomkålen på rivjärnets grova sida, strimla koriandern, finhacka chilin, riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda blomkål och kryddor med yoghurten.
4. Bryn kycklingen i het stekpanna och stek den klar i ugn, ca 10 min.
5. Servera med ett gott bröd och en grönsallad.
Köpklart recept för totalt
383,21 kr
Köpklart recept för
383,21 kr