Len currysås och mängder av tillbehör gör det här till hela familjen Myllymäkis favorit. Pappa stjärnkocken serverar den med ris och koriander, mango, lime, jordnötter, mynta.
240 min
BULJONG
CURRY
TILLBEHÖR
1. Lägg kycklingen i en kastrull och täck den med vatten. För att få mycket buljong gäller det att kycklingen är ordentligt täckt (ca 3 l vatten). Koka upp och ta bort skummet från ytan. Tillsätt 2 tsk salt, lök, morot och lagerblad. Sjud kycklingen under lock i ca 45 min. Stäng av värmen och låt kycklingen ligga och dra ytterligare 45 min.
2. Ta upp kycklingen och sila buljongen ner i en bunke. Mät upp 6 dl buljong.
3. Spara resten av buljongen (ca 1 ½ liter), den kan bli grunden till en god middag dagen efter.
4. Fräs lök, äpple och curry i smör i ca 2 min. Tillsätt buljongen och koka tills 3 dl återstår. Tillsätt grädden och koka ihop i 5 min till. Mixa såsen slät och häll tillbaka den i kastrullen, smaka av med salt och red av till önskad konsistens.
5. Plocka köttet från kycklingen och värm upp köttet i såsen eller servera den vid sidan av, beroende på hur sås-sugen familjen är. Kycklingen behöver dock kryddas lite om du serverar den neutral, krydda då med salt och peppar. Serveras med ris och valfria tillbehör!
4 portioner