En saftig majskykling med vitt vin och färska örter som passar lika bra till buffébordet som till vardag.
45 min
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Dela kycklingen i 8–12 bitar. Lägg kycklingbitarna i ett lager i en långpanna och häll över olja och örter samt salt och peppar. Massera in det med rena händer.
3. Skär citronen i grova bitar och skala vitlöksklyftorna. Lägg det runt kycklingen och häll på vinet. Lägg på aluminiumfolie så det täcker. Baka i ugnen i cirka 50 minuter.
4. Ta bort folien och höj till 190 grader och låt gå ytterligare cirka 45 minuter tills kycklingen är krispig och gyllene och citronerna har fått lite färg. Späd med lite varmt vatten om det blir torrt i formen.
5. Garnera med rosmarin.
Tips! Stek snittytorna på citronbitarna om de inte har fått tillräckligt med färg.
4 portioner