Kyckling med karamelliserad citron
En saftig majskykling med vitt vin och färska örter som passar lika bra till buffébordet som till vardag.
Tips! För att tillaga kycklingen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 40+36 min på 145/175°C.
45 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
434,05 kr
1 st
majskyckling
1 dl
olivolja
3 msk
hackad salvia
3 msk
hackad rosmarin
3 msk
hackad timjan
1 st
citron
6 st
vitlöksklyftor
1.5 dl
vitt vin
2 tsk
salt
2 tsk
svartpeppar
4 kvistar
rosmarin till dekoration
Ingredienser
1 st
majskyckling
1 dl
olivolja
3 msk
hackad salvia
3 msk
hackad rosmarin
3 msk
hackad timjan
1 st
citron
6 st
vitlöksklyftor
1.5 dl
vitt vin
2 tsk
salt
2 tsk
svartpeppar
4 kvistar
rosmarin till dekoration
Gör så här
1. Sätt ugnen på 160 grader (eller airfryern på 145 grader).
2. Dela kycklingen i 8–12 bitar. Lägg kycklingbitarna i ett lager i en långpanna och häll över olja och örter samt salt och peppar. Massera in det med rena händer.
3. Skär citronen i grova bitar och skala vitlöksklyftorna. Lägg det runt kycklingen och häll på vinet. Lägg på aluminiumfolie så det täcker. Baka i ugnen i cirka 50 minuter (eller i airfryern i ca 40 minuter).
4. Ta bort folien och höj ugnen till 190 grader (eller airfryern till 175 grader) och låt gå i ugnen ytterligare cirka 45 minuter (eller i airfryern i ca 36 minuter) tills kycklingen är krispig och gyllene och citronerna har fått lite färg. Späd med lite varmt vatten om det blir torrt i formen.
5. Garnera med rosmarin.
Tips! Stek snittytorna på citronbitarna om de inte har fått tillräckligt med färg.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
434,05 kr
Köpklart recept för
434,05 kr