Kyckling Katsu med kålsallad och ris
Snart är det dags för julmat, men innan dess blir det minsann krispig kyckling med japanska smaker! Brukar gillas starkt av både vuxna och barn.
20 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
331,21 kr
2 st
stora kycklingbröstfiléer
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
2 st
ägg, vispade
2 dl
vetemjöl
2.5 dl
panko
Olja till fritering
Rödkålssallad
200 g
tunnstrimlad rödkål
1 msk
äppelcidervinäger
0.5 msk
sesamolja
1 nypa
salt
2 st
strimlade salladslökar
1 msk
rostade sesamfrön
Tillbehör
1 st
Sriracha Mayo
4 port
jasminris
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
2 st
stora kycklingbröstfiléer
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
2 st
ägg, vispade
2 dl
vetemjöl
2.5 dl
panko
Olja till fritering
Rödkålssallad
200 g
tunnstrimlad rödkål
1 msk
äppelcidervinäger
0.5 msk
sesamolja
1 nypa
salt
2 st
strimlade salladslökar
1 msk
rostade sesamfrön
Tillbehör
1 st
Sriracha Mayo
4 port
jasminris
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
1. Dela filén längsgående och banka ut skivorna lite tunnare.
2. Salta och peppra på båda sidorna och dubbelpanera först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.
3. Hetta upp en panna med rikligt med matolja. Fritera kycklingen frasig ca 2-3 min på varje sida.
4. Blanda ihop rödkål, äppelcidervinäger, sesamolja och smaka av med salt. Låt stå ca 10 min. Toppa kålsalladen med salladslök och sesamfrön.
5. Skiva kycklingen och servera den med sallad, Sriracha Mayo och kokt jasminris!
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
331,21 kr
Köpklart recept för
331,21 kr