Få saker ser så maffiga ut som en hel kyckling som du trollar fram ur grillen. Men det är inte svårt! Det bara ser så ut! Bästa sortens matlagning, om du frågar oss. Marinera, preppa grillen, i med en termometer, färdigt. Servera med en stor sallad och njut!
90 min
MARINAD
SALLAD
1. Börja med att marinera kycklingen. Blanda alla ingredienser i en bunke och gnid sedan hela kycklingen med marinaden. Låt den stå någon timme och dra tills sig smakerna.
2. Förbered grillen så du kan grilla med indirekt värme. Grilla sedan kycklingen under lock. Kycklingen är klar när innertemperaturen är 74°C, det brukar ta lite drygt en 1 timme.
3. Blanda sedan de olika salladsorterna, hyvlade rädisor, och skuren gräslök på ett stort fat. Ringla över oljan, pressa över citron och lite flingsalt.
4. Servera den nygrillade kycklingen med salladen.
4 portioner