Kycklingfärsbiffar med rostade rotfrukter

En familjefavorit! Supergoda biffar och grönsaker som nästan sköter sig själva i ugnen, funkar med andra ord fint även en lite stressig vardag. Och till matlåda!

Tips! Fick du kycklingbiffar över? Gör miniburgare med kycklingbiffarna, färdiga hamburgerbröd och en snabb coleslaw till en snabb middag dagen efter.

35 min

19 ingredienser


Köpklart recept för totalt

192,79 kr

Kycklingfärsbiffar med rostade rotfrukter

Kycklingfärsbiffar

  • 500 g

    kycklingfärs

  • 1 st

    ägg

  • 2 st

    vitlöksklyfta (1 st till biffarna + 1 st till yoghurtsåsen)

  • 1 tsk

    torkad dragon

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 2 tsk

    paprikapulver

  • 1 st

    citron, finrivet skal av

  • 1 tsk

    salt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

Rostade rotisar

  • 2 st

    palsternacka

  • 2 st

    morot

  • 6 st

    potatis

  • 0.25 st

    rotselleri

  • 4 st

    rödbeta

  • 2.5 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    flingsalt

Yoghurtsås med gurka

  • 2 dl

    yoghurt

  • 0.5 st

    gurka, riven

  • 1.5 tsk

    honung

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

Kycklingfärsbiffar

  • 500 g

    kycklingfärs

  • 1 st

    ägg

  • 2 st

    vitlöksklyfta (1 st till biffarna + 1 st till yoghurtsåsen)

  • 1 tsk

    torkad dragon

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 2 tsk

    paprikapulver

  • 1 st

    citron, finrivet skal av

  • 1 tsk

    salt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

Rostade rotisar

  • 2 st

    palsternacka

  • 2 st

    morot

  • 6 st

    potatis

  • 0.25 st

    rotselleri

  • 4 st

    rödbeta

  • 2.5 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    flingsalt

Yoghurtsås med gurka

  • 2 dl

    yoghurt

  • 0.5 st

    gurka, riven

  • 1.5 tsk

    honung

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Ansa och dela rotfrukterna i grova bitar, lägg dem i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.

3. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills de mjuknat och fått färg. 
4. Blanda kycklingfärs med ägg, finriven vitlök, kryddor och rivet citronskal i en bunke.

5. Salta och blanda till en jämn smet och forma färsen till åtta biffar.

6. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna.

7. Stek biffarna 3-4 min per sida, tills de har en innertemperatur på 70°C. 

8. Riv gurkan på det grövsta på rivjärnet och pressa ut all saften. Blanda med naturell yoghurt, honung, vitlöksklyfta, salt och peppar.
9. Servera kycklingbiffarna med de rostade rotisarna och den kalla såsen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

192,79 kr

Köpklart recept för

192,79 kr