Kycklingfilé i ugn – grundrecept

Vad blir det för mat? Kycklingfilé i ugn med massa goda tillbehör förstås! Och maten kan stå på bordet om ca 30 min. Sätt bara ugnen på 150 grader och låt kycklingen vara inne i ca 20 min.

30 min

Kycklingfilé i ugn – grundrecept

Ingredienser

  • 4 st
    kycklingfilé
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 2 msk
    smör & rapsolja
  • 1 knippe
    timjan
  • 4 st
    vitlöksklyftor (med skal, lätt krossade)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om.
  3. Bryn kycklingen i smör&rapsolja i en stekpanna så den får rejält med färg runt om.
  4. Sänk värmen och tillsätt smör, timjan och vitlöksklyftor. Ös filéerna med smöret ett par minuter.
  5. Lägg över i en ugnssäker form, häll över smöret och stek klart i ugnen till innertemperatur 67–68 grader (ca 15–20 minuter.)

Tips: För en god måltid, ugnsbaka kycklingfiléerna tillsammans med körsbärstomater och klyftad lök. Servera med potatisklyftor och en god grön pesto.

4 portioner