En härlig och matig gryta på kyckling, svamp och grönsaker. Ju längre tid du låter maten puttra i grytan, desto mer smak! Serveras med fräsch smörstekt spetskål.
50 min
1. Skala rotselleri, morot, lök och vitlök. Riv morot och rotsellerigrovt. Hacka gul lök och vitlök. Dela champinjonerna i fyra delar. Skala steklöken.
2. Dela kycklingen i två om det är stora filéer. Bryn kycklingen i 3 msk olja i en stor gryta, på båda sidorna, i omgångar. Ta ur kycklingen och ställ åt sidan.
3. Värm 2 msk olja i grytan och tillsätt rotselleri, morot, gul lök, vitlök och champinjoner. Stek tills löken är mjuk. Tillsättkyckling, de hela steklökarna, vin, vatten, buljong, soja och lite salt och peppar. Låt koka i minst 20 minuter. Rör om då och då.
4. Strimla spetskålen och stek i smöret på hög värme i 2 minuter. Salta och peppra.
5. Servera grytan med citronskal, timjan, kål och eventuellt ris.
4 portioner