Hemköp
SvgIconSearch

Kycklinggryta med svamp och smörstekt spetskål

En härlig och matig gryta på kyckling, svamp och grönsaker. Ju längre tid du låter maten puttra i grytan, desto mer smak! Serveras med fräsch smörstekt spetskål.

SvgIconTime50 min
Kycklinggryta med svamp och smörstekt spetskål

Ingredienser

  • 800 g
    kycklinglårfilé
  • 300 g
    rotselleri
  • 2 st
    morötter
  • 2 st
    lök
  • 3 st
    vitlöksklyfta
  • 200 g
    svamp, t ex champinjoner
  • 1 påse
    steklök
  • 1 st
    spetskålshuvud, eller vitkål
  • 5 msk
    neutral olja
  • 0.5 flaska
    vin
  • 2 dl
    vatten
  • 0.5 st
    grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk
    soja
  • 2 msk
    smör
  • 1 st
    citron, skalet av
  • 1 tsk
    salt
  • 0.5 tsk
    peppar
  • 1 kruka
    timjan
  • 4 port
    kokt ris, till servering

Gör så här

1. Skala rotselleri, morot, lök och vitlök. Riv morot och rotsellerigrovt. Hacka gul lök och vitlök. Dela champinjonerna i fyra delar. Skala steklöken.

2. Dela kycklingen i två om det är stora filéer. Bryn kycklingen i 3 msk olja i en stor gryta, på båda sidorna, i omgångar. Ta ur kycklingen och ställ åt sidan.

3. Värm 2 msk olja i grytan och tillsätt rotselleri, morot, gul lök, vitlök och champinjoner. Stek tills löken är mjuk. Tillsättkyckling, de hela smålökarna, vin, vatten, buljong, soja och lite salt och peppar. Låt koka i minst 20 minuter. Rör om då och då.

4. Strimla spetskålen och stek i smöret på hög värme i 2 minuter. Salta och peppra. Skala steklöken.

5. Servera grytan med citronskal, timjan, kål och eventuellt ris.

SvgIconCart4 portioner

320,16 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon