En härlig och matig gryta på kyckling, svamp och grönsaker. Ju längre tid du låter maten puttra i grytan, desto mer smak! Serveras med fräsch smörstekt spetskål.
50 min
19 ingredienser
Köpklart recept för totalt
311,67 kr
800 g
kycklinglårfilé
300 g
rotselleri
2 st
morötter
2 st
lök
3 st
vitlöksklyfta
200 g
svamp, t ex champinjoner
1 påse
steklök
1 st
spetskålshuvud, eller vitkål
5 msk
neutral olja
0.5 flaska
valfritt matlagningsvin (välj rött för en mörkare och mustigare gryta)
2 dl
vatten
0.5 st
grönsaksbuljongtärning
1 msk
soja
2 msk
smör
1 st
citron, skalet av
1 tsk
salt
0.5 tsk
peppar
15 g
timjan
4 port
kokt ris, till servering
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och soja
800 g
kycklinglårfilé
300 g
rotselleri
2 st
morötter
2 st
lök
3 st
vitlöksklyfta
200 g
svamp, t ex champinjoner
1 påse
steklök
1 st
spetskålshuvud, eller vitkål
5 msk
neutral olja
0.5 flaska
valfritt matlagningsvin (välj rött för en mörkare och mustigare gryta)
2 dl
vatten
0.5 st
grönsaksbuljongtärning
1 msk
soja
2 msk
smör
1 st
citron, skalet av
1 tsk
salt
0.5 tsk
peppar
15 g
timjan
4 port
kokt ris, till servering
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och soja
1. Skala rotselleri, morot, lök och vitlök. Riv morot och rotsellerigrovt. Hacka gul lök och vitlök. Dela champinjonerna i fyra delar. Skala steklöken.
2. Dela kycklingen i två om det är stora filéer. Bryn kycklingen i 3 msk olja i en stor gryta, på båda sidorna, i omgångar. Ta ur kycklingen och ställ åt sidan.
3. Värm 2 msk olja i grytan och tillsätt rotselleri, morot, gul lök, vitlök och champinjoner. Stek tills löken är mjuk. Tillsättkyckling, de hela steklökarna, vin, vatten, buljong, soja och lite salt och peppar. Låt koka i minst 20 minuter. Rör om då och då.
4. Strimla spetskålen och stek i smöret på hög värme i 2 minuter. Salta och peppra.
5. Servera grytan med citronskal, timjan, kål och eventuellt ris.
Köpklart recept för totalt
311,67 kr
Köpklart recept för
311,67 kr