Hemköp

Kycklingklubbor med bönsallad, rött ris och srirachadressing

30 min

Kycklingklubbor med bönsallad, rött ris och srirachadressing

Portioner: 4

Ingredienser

12 kycklingklubbor
1 msk chilipulver
1 msk smör
1 msk olja
salt

BÖNSALLAD:
200 g vaxbönor
200 g haricots verts
200 g brytbönor
2 morötter, skalade och slantade
3 dl kokt rött ris
1 ask vattenkrasse
salt

SRIRACHADRESSING:
1 msk sriracha
1 msk sesamolja
2 msk matolja
1 msk citronjuice
en nypa salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 170°C.

2. Krydda kycklinglåren och bryn i olja och smör, stek klart i ugn ca 15 min.

3. Stek bönorna hastigt i olja 2–3 min, salta och ta upp.

4. Blanda samman ingredienserna till dressingen.

5. Blanda bönorna med det kokta riset, och dressing samt krasse.

6. Servera kycklinglåren nystekta med sallad och dressing.

Srirachasås är vår tids ketchup! En chilisås som är god på det mesta om du gillar sting i maten.

Hemköp chat icon