Recept från Garant. Mustiga kycklingbullar som får puttra i en krämig röd currygryta. Värmande, gott och perfekt om du har grönsaker liggandes i kylen eller frysen!
40 min
1. Koka riset enligt förpackningen
2. Skiva gurkan supertunt och låt ligga i snabbinläggningen fram till severing.
3. Blanda kycklingfond, dijonsenap, honung, sambal oelek och vitlök i en skål och ställ åt sidan.
4. Täck en skärbräda med plastfolie (ca 30x40 cm). Placera blocket av kycklingfärs i mitten av ena hälften av plastfolien, vik över den andra hälften och pressa ut kycklingfärsen så att du får ett tunnare block. Vik återigen bort plastfolien och bred ut skålen med smaksättning över kycklingfärsen. Vik färsen dubbel på längden med hjälp av plastfolien, tryck till den lätt med handen. Dela upp färsen i ca 2 cm remsor som du rullar ihop till bullar.
5. Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kycklingbullarna och stek så att de får en gyllene yta.
6. Tillsätt röd curry, kokosmjölk, vatten, tamari och lime och rör ihop. Låt kycklingbullarna koka klart i curryn under lock och smaka av. Tillsätt vatten för en tunnare curry, ta av locket för en tjockare curry.
7. Innan servering rör du ned babyspenat och eventuella andra grönsaker.
8. Servera grytan med ris, den picklade gurkan, sojabönor, thaibasilika, koriander och rostade jordnötter.
4 portioner