Hemköp

Kyckling med pesto, ugnsbakade rödbetor, chèvre och pestofräs

Recept från Barilla. Kyckling med Pesto – smak av Italien!

55 min

Kyckling med pesto, ugnsbakade rödbetor, chèvre och pestofräs

Ingredienser

  • 320 g
    Barilla Tortiglioni
  • 600 g
    kycklingbröst
  • 1 st
    lök
  • 1 knippe
    rödbeta
  • 1 paket
    kummin, hel
  • 2 msk
    Barilla Pesto alla Genovese
  • 150 g
    getost
  • 1 msk
    granatäppelsirap, eller honung
  • 1 msk
    olivolja, till stekning
  • 1 nypa
    havssalt
  • 1 nypa
    svartpeppar, nymalen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala rödbetorna och dela i kvartar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och havssalt.

3. Baka av rödbetorna mitt i ugnen ca 40 minuter.

4. Strimla kycklingen, skala och skiva löken, mortla kumminen.

5. Skär getosten i skivor. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

6. Värm en stekpanna med olivolja och fräs lök, kyckling och kummin.

7. Blanda i peston i kycklingfräset.

8. Blanda ihop pastan med kycklingfräset, ungsrostade rödbetorna och den skivade getosten.

9. Toppa med lite smulor från getosten, persilja, ringla över granatäppelsirapen och krydda med nymalen svartpeppar.

4 portioner

Hemköp chat icon