Kyckling med pesto, ugnsbakade rödbetor, chèvre och pestofräs

Recept från Barilla. Kyckling med Pesto – smak av Italien!

55 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

196,46 kr

Kyckling med pesto, ugnsbakade rödbetor, chèvre och pestofräs
  • 320 g

    Barilla Tortiglioni

  • 600 g

    kycklingbröst

  • 1 st

    lök

  • 1 knippe

    rödbeta

  • 1 paket

    kummin, hel

  • 2 msk

    Barilla Pesto alla Genovese

  • 150 g

    getost

  • 1 msk

    granatäppelsirap, eller honung

  • 1 msk

    olivolja, till stekning

  • 1 nypa

    havssalt

  • 1 nypa

    svartpeppar, nymalen

Ingredienser

  • 320 g

    Barilla Tortiglioni

  • 600 g

    kycklingbröst

  • 1 st

    lök

  • 1 knippe

    rödbeta

  • 1 paket

    kummin, hel

  • 2 msk

    Barilla Pesto alla Genovese

  • 150 g

    getost

  • 1 msk

    granatäppelsirap, eller honung

  • 1 msk

    olivolja, till stekning

  • 1 nypa

    havssalt

  • 1 nypa

    svartpeppar, nymalen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala rödbetorna och dela i kvartar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och havssalt.

3. Baka av rödbetorna mitt i ugnen ca 40 minuter.

4. Strimla kycklingen, skala och skiva löken, mortla kumminen.

5. Skär getosten i skivor. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

6. Värm en stekpanna med olivolja och fräs lök, kyckling och kummin.

7. Blanda i peston i kycklingfräset.

8. Blanda ihop pastan med kycklingfräset, ungsrostade rödbetorna och den skivade getosten.

9. Toppa med lite smulor från getosten, persilja, ringla över granatäppelsirapen och krydda med nymalen svartpeppar.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

196,46 kr

Köpklart recept för

196,46 kr