Kycklingschnitzel är perfekt för dig som vill ha det där frasiga, till dina kolhydrater, men av någon anledning inte vill äta den traditionella fläskschnitzeln.
Klassiska tillbehör till kycklingschnitzel är ju potatis, skysås, sallad och en citronklyfta, men om du vill testa någonting nytt så varför inte servera med potatismos, pommes, en asiatisk nudelsallad eller kanske en senapig ljummen potatissallad för en somrigare måltid.
30 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
263,48 kr
4 st
kycklingfiléer
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
0.5 dl
vetemjöl
2 st
ägg
2 dl
panko
100 g
smör
Allergiinformation
gluten och ägg
4 st
kycklingfiléer
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
0.5 dl
vetemjöl
2 st
ägg
2 dl
panko
100 g
smör
Allergiinformation
gluten och ägg
1. Sätt ugnen på 220°.
2. Banka ut kycklingfileérna mellan t.ex. plastfilm.
3. Krydda med salt och svartpeppar.
4. Vänd kycklingen i mjöl, sedan lättvispat ägg och sist pankoströbröd.
5. Stek i smör 3–4 min på var sida.
Tips! Har du ingen köttklubba? Lägg kycklingen mellan plastfolie eller i en plastpåse och banka ut din kycklingschnitzel med undersidan av en kastrull. För extra smak på kycklingschnitzeln, blanda ner lite riven parmesanost i pankon.
Köpklart recept för totalt
263,48 kr
Köpklart recept för
263,48 kr