Värmande kycklingsoppa med ingefära och örter

Frisk citron, kryddig ingefära och massor av örter gör den här kycklingsoppan både värmande och uppiggande. Perfekt när du vill äta något som är lätt, men ändå mättande! Med en tillagningstid på 20-30 minuter och inte många ingredienser är den som gjord för stressiga höstveckor och kurrande magar. Havreris och kyckling är huvudingredienserna, med dill och koriander som goda utropstecken. Och vill du addera lite tyngd så är 300 gram från någon av säsongens goda pumpor en bra idé. Skär den i mindre bitar och låt den koka med från början. Om inte, håller du dig bara till grundreceptet och får en lätt, frisk och alldeles ljuvlig kycklingssoppa med ingefära och örter! 

Tips! Spara örtkryddsstjälkarna. Koriander- och dillstjälkar är fulla av smak och perfekta att binda ihop till ett litet kryddknippe, en "bouquet garni". Lägg ner i soppan under kokningen och plocka upp innan servering för extra smak.

20 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

227,03 kr

Värmande kycklingsoppa med ingefära och örter
  • 450 g

    kycklinglårfilé (utan skinn och ben)

  • 1 dl

    havreris

  • 4 st

    vitlöksklyftor

  • 5 cm

    färsk ingefära

  • 1 l

    vatten

  • 1 st

    citron (saften)

  • 65 g

    bladspenat

  • 2 msk

    sojasås

  • 1 knippe

    färsk koriander

  • 1 knippe

    färsk dill

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Ingredienser

  • 450 g

    kycklinglårfilé (utan skinn och ben)

  • 1 dl

    havreris

  • 4 st

    vitlöksklyftor

  • 5 cm

    färsk ingefära

  • 1 l

    vatten

  • 1 st

    citron (saften)

  • 65 g

    bladspenat

  • 2 msk

    sojasås

  • 1 knippe

    färsk koriander

  • 1 knippe

    färsk dill

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Gör så här

1. Skala vitlök och ingefära och skiva tunt. Koka upp kycklingen, riset, vitlöken och ingefäran i en stor kastrull. Tillsätt en rejäl nypa salt. Sänk värmen och låt sjuda utan lock cirka 15 minuter, tills riset har svällt och kycklingen är genomkokt. Rör om ibland.

2. Ta upp kycklingen när den är klar och lägg på en tallrik. Riv köttet med två gafflar och lägg tillbaka i soppan.

3. Pressa i citronen och addera färsk spenat och sojasås. Hacka koriander och dill grovt och rör ner. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.

4. Fördela soppan i skålar och toppa med extra örter och nymalen svartpeppar.

Soppa är verkligen perfekt mat på hösten, när man vill värma sig med något gott som känns ända ner i tårna. Färsk ingefära och massor av örter gör den här kycklingsoppan både uppiggande och inbjudande. 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

227,03 kr

Köpklart recept för

227,03 kr