Kycklingvingar i ugn
Handen upp alla som gillar krispiga kycklingvingar! Sedan sätter du ugnen på 200 grader och låter kycklingen vara inne ca 35 minuter, lägger på lite glaze och kör 10 minuter till. Här hittar du ett gott grundrecept på kycklingvingar i ugn med en glaze på vitlök, ingefära, honung, Sriracha, soja och lime. En sås med lite hetta är sedan gott att doppa vingarna i!
45 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
279,33 kr
1.5 kg
kycklingvingar
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
2 msk
solrosolja (eller annan matolja)
Glaze
4 msk
smör
3 st
riven vitlöksklyftor
1 msk
riven färsk ingefära
4 msk
honung
6 msk
Sriracha (eller stark chilisås)
1 msk
soja
1 st
lime, saft av
Allergiinformation
soja
Ingredienser
1.5 kg
kycklingvingar
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
2 msk
solrosolja (eller annan matolja)
Glaze
4 msk
smör
3 st
riven vitlöksklyftor
1 msk
riven färsk ingefära
4 msk
honung
6 msk
Sriracha (eller stark chilisås)
1 msk
soja
1 st
lime, saft av
Allergiinformation
soja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200° C.
- Vänd runt kycklingvingarna med solrosolja och krydda med salt och peppar.
- Sprid ut kycklingvingarna på två ugnsplåtar och ställ in i ugnen i 35 minuter eller tills de är krispiga.
- Glaze: Smält smöret i en stekpanna, stek vitlök och ingefära ca 1-2 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och koka ytterligare 2 minuter.
- Spara hälften av glazen i en stor skål och låt andra hälften vara kvar i stekpannan.
- Vänd runt de ugnsstekta vingarna med glazen i skålen. Lägg tillbaka på plåtarna och ugnsstek ytterligare 10 minuter.
- Vänd runt en sista gång med glazen i stekpannan.
Tips: Servera dina kycklingvingar med kokt ris, grönsaker och dippsås (t.ex. ketchup eller Sriracha). Tärnad gurka, färsk mango och koriander blandat med lite risvinäger och olja är ett riktigt gott tillbehör till kycklingvingar.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
279,33 kr
Köpklart recept för
279,33 kr