Kycklingwrap med spenat och bacon

En enkel och god wrap med kyckling som passar vilken dag i veckan som helst! I det här receptet komponerar vi vår wrap med nystekt strimlad kyckling, bacon, avokado och Philadelphia.

20 min

Kycklingwrap med spenat och bacon

Ingredienser

  • 2 st
    gula lökar
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 2 msk
    olja
  • 1 msk
    råsocker (eller rörsocker)
  • 150 g
    philadelphiaost
  • 1 msk
    sherryvinäger
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 4 st
    stora vetetortillor
  • 100 g
    babyspenat
  • 200 g
    strimlad kyckling
  • 100 g
    bacon
  • 1 fp
    rödbetsgroddar eller andra groddar
  • 1 st
    jalapeño
  • 2 st
    salladslökar
  • 0.5 fp
    körsbärstomat
  • 1 st
    avokado

Gör så här

1. Stek den strimlade kycklingen med lite salt och peppar. 

2. Skala och strimla löken, skala och hacka vitlöken och stek dem gyllenbruna i olja, tillsätt socker mot slutet. Låt svalna och mixa slätt.

3. Tillsätt philadelphiaosten och smaka av med vinäger, salt och peppar. Stek baconet knaprigt.

4. Bred lökröran på vetetortillorna, lägg på spenat, kyckling och bacon.

5. Strimla jalapeno och salladslök, skär avokado i klyftor och toppa med dem och groddar. Rulla ihop och servera.

4 portioner