Lammstek med citron och örter
Härligt rosastekt med timjan och körvel och serverad med morötter i olika färger och haricots verts.
120 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
239,52 kr
1 kg
lammstek
1 st
citron, rivet skal och saft
1 knippe
färsk timjan, finhackad
1 knippe
färsk körvel, finhackad
2 msk
olivolja
1 fp
haricots verts
Vinägerstekta morötter
4 st
skalade morötter
1 msk
olivolja
1 krm
svartpeppar
1 msk
äppelcidervinäger
Getostmousse
180 g
getost
1 dl
vispgrädde
Ingredienser
1 kg
lammstek
1 st
citron, rivet skal och saft
1 knippe
färsk timjan, finhackad
1 knippe
färsk körvel, finhackad
2 msk
olivolja
1 fp
haricots verts
Vinägerstekta morötter
4 st
skalade morötter
1 msk
olivolja
1 krm
svartpeppar
1 msk
äppelcidervinäger
Getostmousse
180 g
getost
1 dl
vispgrädde
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. MORÖTTER: Vänd morötterna i olja, salta och peppra, rosta i ugn 20 min. Häll på vinäger de sista 10 minuterna.
3. GETOSTMOUSSE: Koka upp vispgrädden och dra åt sidan, smula ner getosten och rör slät. Låt kallna.
4. STEKEN: Gnid in steken med citronskal och saft, krydda med salt, peppar och hackade örter. Bryn gyllenbrun runt om i het panna och stek klart i ugn 130° till 53–54° innertemperatur. Ta ut steken och låt vila 10–15 min innan servering.
5. Vispa getostkrämen fluffig med elvisp.
6. Skär upp steken i tunna skivor och servera med morötter, haricots verts och getostmousse.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
239,52 kr
Köpklart recept för
239,52 kr