Härligt rosastekt med timjan och körvel och serverad med morötter i olika färger och haricots verts.
120 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
233,12 kr
1 kg
lammstek
1 st
citron, rivet skal och saft
1 knippe
färsk timjan, finhackad
1 knippe
färsk körvel, finhackad
2 msk
olivolja
1 fp
haricots verts
Vinägerstekta morötter
4 st
skalade morötter
1 msk
olivolja
1 krm
svartpeppar
1 msk
äppelcidervinäger
Getostmousse
180 g
getost
1 dl
vispgrädde
1 kg
lammstek
1 st
citron, rivet skal och saft
1 knippe
färsk timjan, finhackad
1 knippe
färsk körvel, finhackad
2 msk
olivolja
1 fp
haricots verts
Vinägerstekta morötter
4 st
skalade morötter
1 msk
olivolja
1 krm
svartpeppar
1 msk
äppelcidervinäger
Getostmousse
180 g
getost
1 dl
vispgrädde
1. Sätt ugnen på 200°.
2. MORÖTTER: Vänd morötterna i olja, salta och peppra, rosta i ugn 20 min. Häll på vinäger de sista 10 minuterna.
3. GETOSTMOUSSE: Koka upp vispgrädden och dra åt sidan, smula ner getosten och rör slät. Låt kallna.
4. STEKEN: Gnid in steken med citronskal och saft, krydda med salt, peppar och hackade örter. Bryn gyllenbrun runt om i het panna och stek klart i ugn 130° till 53–54° innertemperatur. Ta ut steken och låt vila 10–15 min innan servering.
5. Vispa getostkrämen fluffig med elvisp.
6. Skär upp steken i tunna skivor och servera med morötter, haricots verts och getostmousse.
Köpklart recept för totalt
233,12 kr
Köpklart recept för
233,12 kr