Härligt rosastekt med timjan och körvel och serverad med morötter i olika färger och haricots verts.
120 min
Vinägerstekta morötter
Getostmousse
1. Sätt ugnen på 200°.
2. MORÖTTER: Vänd morötterna i olja, salta och peppra, rosta i ugn 20 min. Häll på vinäger de sista 10 minuterna.
3. GETOSTMOUSSE: Koka upp vispgrädden och dra åt sidan, smula ner getosten och rör slät. Låt kallna.
4. STEKEN: Gnid in steken med citronskal och saft, krydda med salt, peppar och hackade örter. Bryn gyllenbrun runt om i het panna och stek klart i ugn 130° till 53–54° innertemperatur. Ta ut steken och låt vila 10–15 min innan servering.
5. Vispa getostkrämen fluffig med elvisp.
6. Skär upp steken i tunna skivor och servera med morötter, haricots verts och getostmousse.
4 portioner