Hemköp

Lammstek med citron och örter

Härligt rosastekt med timjan och körvel och serverad med morötter i olika färger och haricots verts.

120 min

Lammstek med citron och örter

Ingredienser

  • 1 kg
    lammstek
  • 1 st
    citron, rivet skal och saft
  • 1 knippe
    färsk timjan, finhackad
  • 1 knippe
    färsk körvel, finhackad
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 fp
    haricots verts

Vinägerstekta morötter

  • 4 st
    skalade morötter
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 1 msk
    äppelcidervinäger

Getostmousse

  • 180 g
    getost
  • 1 dl
    vispgrädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. MORÖTTER: Vänd morötterna i olja, salta och peppra, rosta i ugn 20 min. Häll på vinäger de sista 10 minuterna.

3. GETOSTMOUSSE: Koka upp vispgrädden och dra åt sidan, smula ner getosten och rör slät. Låt kallna.

4. STEKEN: Gnid in steken med citronskal och saft, krydda med salt, peppar och hackade örter. Bryn gyllen­brun runt om i het panna och stek klart i ugn 130° till 53–54° innertemperatur. Ta ut steken och låt vila 10–15 min innan servering.

5. Vispa getostkrämen fluffig med elvisp.

6. Skär upp steken i tunna skivor och servera med ­morötter,  haricots verts och getostmousse.

4 portioner

350,42 kr
Hemköp chat icon