Hemköp

Lammstek med smak av rosmarin och sardell

Klassisk variant av lammsteken med vitlök och örter. Sardellerna ger extra sälta och härlig smak.

60 min

Lammstek med smak av rosmarin och sardell

Ingredienser

  • 1 kg
    lammstek
  • 0.5 st
    citron
  • 1 kruka
    färsk rosmarin
  • 10 st
    sardellfileér i olja
  • 3 st
    hela vitlökar
  • 1 tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar

Gör så här

1. Värm ugnen till 225°.

2. Stick med en vass kniv 10–15 hål, ca 5 cm djupa, i köttet. Stoppa ner fingret och vidga hålet lite.

3. Gnid in köttet med citronhalvan och tryck in rosmarin, sardell och vitlök i hålen. Gnid in det som blir över på steken. Salta och peppra.

4. Lägg steken på ett galler över en långpanna och ställ in i ugnen.

5. Sänk ugnsvärmen till 150° efter ca 20 minuter.

6. Lammsteken är rosa och saftig vid innertemperatur ca 58°. Låt vila ca 10 minuter innan den skärs upp.

4 portioner

437,85 kr
Hemköp chat icon