Klassisk variant av lammsteken med vitlök och örter. Sardellerna ger extra sälta och härlig smak.
60 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
178,25 kr
1 kg
lammstek
0.5 st
citron
1 kruka
färsk rosmarin
10 st
sardellfileér i olja
3 st
hela vitlökar
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 kg
lammstek
0.5 st
citron
1 kruka
färsk rosmarin
10 st
sardellfileér i olja
3 st
hela vitlökar
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1. Värm ugnen till 225°.
2. Stick med en vass kniv 10–15 hål, ca 5 cm djupa, i köttet. Stoppa ner fingret och vidga hålet lite.
3. Gnid in köttet med citronhalvan och tryck in rosmarin, sardell och vitlök i hålen. Gnid in det som blir över på steken. Salta och peppra.
4. Lägg steken på ett galler över en långpanna och ställ in i ugnen.
5. Sänk ugnsvärmen till 150° efter ca 20 minuter.
6. Lammsteken är rosa och saftig vid innertemperatur ca 58°. Låt vila ca 10 minuter innan den skärs upp.
Köpklart recept för totalt
178,25 kr
Köpklart recept för
178,25 kr