Hemköp

Lasagne med ugnsbakad kålrot, ricotta, taleggio och citron

Söt kålrot, djupt nötig svartkål och skogschampinjoner, som har en kraftigare smak än vanliga champinjoner, är basen i den här lasagnen. Därtill en mix av flera härliga ostar tillsammans med rivet citronskal gör helheten magnifik.

60 min

Lasagne med ugnsbakad kålrot, ricotta, taleggio och citron

Ingredienser

  • 1 st
    stor kålrot (eller 2 st mindre)
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 250 g
    skogschampinjoner
  • 2 msk
    smör
  • 170 g
    taleggio (finns i butik)
  • 150 g
    svartkål
  • 1 st
    citron, skalet
  • 1 fp
    färska lasagneplattor, 200 g

MASCARPONERÖRA

  • 1 burk
    mascarpone
  • 1 burk
    ricotta
  • 50 g
    riven parmesan
  • 1 st
    ägg
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

TOPPING

  • 2 paket
    mozzarella à 125 g
  • 0.5 dl
    pinjenötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala kålroten och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja, strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Baka i mitten av ugnen ca 25 min tills de mjuknat.

2. Ansa svampen och stek den gyllene i smöret. Salta lite lätt. Skär taleggion i tunna skivor.

3. Koka upp saltat vatten i en rymlig gryta. Skär bort roten på svartkålen och dela bladen i grova bitar. Lägg ner bladen i grytan, låt sjuda någon minut, lyft upp och låt rinna av.

4. Vispa samman ingredienserna till mascarponeröran. Bred lite av röran i botten av en ugnsfast form som rymmer ca 3 liter. Varva sedan lasagneplattor, stekt svamp och svartkål, rotselleri och taleggio. Avsluta med ett lager grönsaker och toppa med mozzarellaost, skivad eller riven i bitar. Strö över pinjenötterna och ställ in lasagnen i mitten av ugnen, baka ca 25 minuter eller tills den känns klar när du provar med en sticka.

5. Ta ut lasagnen och riv över lite citronskal.

6 portioner

Hemköp chat icon