Glöm alla trista "lax i ugn" receptet och prova den här sötsyrliga varianten på lax med saffran och rödbetor! Laxen får rikligt med smak från kryddorna, grönsakerna och vitt vin. Serveras med en enkel aioli på majonäs och härlig örtsallad på ruccola och vattenkrasse.
40 min
Lax
Dillaioli
Örtsallad
1. Blanda vitt vin och saffran. Lägg laxsidan i en ugnsform tillsammans med citronklyftor.
2. Marinera laxen med riven rödbeta och saffransvin. Låt vila i kylen ca 1 timme.
3. Sätt ugnen på 150°.
4. Innan laxen går in i ugnen toppa med smörkuber och krydda med salt och peppar.
5. Baka laxen i ugnen ca 20 minuter tills innertemperaturen är 45°.
6. Pressa citronklyftorna i ugnsformen och rör ihop juicerna i formen.
7. Blanda majonnäs med vitlök, dill och citronjuice till en dillaioli.
8. Blanda örtsalladen. Dressa med olivolja.
9. Vid servering bryt portionsbitar av laxen och häll sky över. Sist en klick aioli samt örtsallad.
4 portioner