Hemköp

Lax med ört- och parmesantäcke

Härlig lax som får smak från parmesan och örter. Toppad med räkor och färska dillkvistar - och rejält med citron!

50 min

Lax med ört- och parmesantäcke

Ingredienser

  • 1000 g
    laxfilé

MARINAD

  • 1 dl
    olivolja
  • 1 st
    citron, rivet skal och saft av
  • 1 dl
    parmesanost, finriven
  • 1 dl
    blandade örter, finhackade
  • 1 msk
    flytande honung
  • 0.5 msk
    salt

TOPPING

  • 500 g
    skalade räkor
  • 3 msk
    dill, finhackad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg laxfilén i en ugnsform, häll över marinaden och ugnsbaka i ca 15–20 minuter.

3. Blanda de skalade räkorna med hackad dill och ställ kallt.

4. Toppa laxen med räkorna. Det går lika bra att servera laxen kall som varm. Servera med färskpotatis och en sallad.

4 portioner

433,90 kr
Hemköp chat icon