Hemköp

Lax med ört- och parmesantäcke

Härlig lax som får smak från parmesan och örter. Toppad med räkor och färska dillkvistar - och rejält med citron!

Tips! För att tillaga laxen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 12–16 min på 160°C.

50 min

Lax med ört- och parmesantäcke

Ingredienser

  • 1000 g
    laxfilé

MARINAD

  • 1 dl
    olivolja
  • 1 st
    citron, rivet skal och saft av
  • 1 dl
    parmesanost, finriven
  • 1 dl
    blandade örter, finhackade
  • 1 msk
    flytande honung
  • 0.5 msk
    salt

TOPPING

  • 500 g
    skalade räkor
  • 3 msk
    dill, finhackad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175° (eller airfryern på 160°C).

2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg laxfilén i en ugnsform, häll över marinaden och baka i ugn i ca 15–20 minuter (eller i airfryer i ca 12–16 minuter).

3. Blanda de skalade räkorna med hackad dill och ställ kallt.

4. Toppa laxen med räkorna. Det går lika bra att servera laxen kall som varm. Servera med färskpotatis och en sallad.

4 portioner

Hemköp chat icon