Recept på lax med rostade grönsaker och dragonmajonnäs från I säsong, nr 7 / 2019.
Tips! För att tillaga laxen och grönsakerna i airfryer kan du lägga dem i airfryern i ca 12+8 min på 210°C.
30 min
1. Sätt ugnen på 225°C (eller airfryern på 210°C).
2. Lägg grönsakerna på ena halvan av en plåt. Vänd runt med oljan, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
3. Sätt in mitt i ugnen i ca 15 minuter (eller i ett jämnt lager i airfryern i ca 12 minuter).
4. Krydda laxbitarna runt om med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
5. Ta ut plåten. Rör runt bland grönsakerna. Lägg laxbitarna på andra halvan av plåten, och ställ tillbaka och baka i ugnen i ytterligare 10 minuter (eller i airfryer i ca 8 minuter) eller tills laxen är klar.
6. Mixa majonnäs och yoghurt med dragon och persilja. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera laxen med rostade grönsaker, dragonmajo och sallad.
4 portioner