Laxburgare med citrontzatsiki & picklad lök

Lax utgör basen i denna smakrika fiskburgare, med smak av lime och sweetchilisås. Vinägerpicklad rödlök och citrontzatsiki utgör tillbehören som ger variation på en annars klassisk rätt. 

15 min

Laxburgare med citrontzatsiki & picklad lök

Ingredienser

VINÄGERPICKLAD RÖDLÖK

  • 2 st
    tunnskivade rödlökar
  • 1 dl
    vitvinsvinäger
  • 2 msk
    socker
  • 0.5 tsk
    salt

MARINAD

  • 1 st
    pressad lime
  • 1 msk
    sweet chili
  • 3 msk
    matolja
  • 1 tsk
    salt och peppar
  • 500 g
    laxfilé skinnfri i portionsbitar
  • 0.5 st
    isbergssallad
  • 4 st
    hamburgerbröd

CITRONTZATSIKI

  • 2 dl
    matlagningsyoghurt
  • 1 st
    riven vitlöksklyfta
  • 0.5 st
    tärnad skalad gurka
  • 0.5 st
    citron, saft och skal
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar

Gör så här

1. Rör ut socker med vinäger och salt. Lägg i löken och låt pickla minst 20 minuter.

2. Rör samman marinaden och lägg i portionsbitar av laxen. Låt marinera ca 15 minuter.

3. Blanda samman alla ingredienserna till tzatsikin och smaka av med salt och peppar.

4. Stek laxbitarna i panna eller försiktigt på grillen.

5. Servera i hamburgerbröd tillsammans med citrontzatsiki, isbergssallad och picklad lök.

4 portioner