Lax utgör basen i denna smakrika fiskburgare, med smak av lime och sweetchilisås. Vinägerpicklad rödlök och citrontzatsiki utgör tillbehören som ger variation på en annars klassisk rätt.
15 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
267,63 kr
VINÄGERPICKLAD RÖDLÖK
2 st
tunnskivade rödlökar
1 dl
vitvinsvinäger
2 msk
socker
0.5 tsk
salt
MARINAD
1 st
pressad lime
1 msk
sweet chili
3 msk
matolja
1 tsk
salt och peppar
500 g
laxfilé skinnfri i portionsbitar
0.5 st
isbergssallad
4 st
hamburgerbröd
CITRONTZATSIKI
2 dl
matlagningsyoghurt
1 st
riven vitlöksklyfta
0.5 st
tärnad skalad gurka
0.5 st
citron, saft och skal
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
VINÄGERPICKLAD RÖDLÖK
2 st
tunnskivade rödlökar
1 dl
vitvinsvinäger
2 msk
socker
0.5 tsk
salt
MARINAD
1 st
pressad lime
1 msk
sweet chili
3 msk
matolja
1 tsk
salt och peppar
500 g
laxfilé skinnfri i portionsbitar
0.5 st
isbergssallad
4 st
hamburgerbröd
CITRONTZATSIKI
2 dl
matlagningsyoghurt
1 st
riven vitlöksklyfta
0.5 st
tärnad skalad gurka
0.5 st
citron, saft och skal
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1. Rör ut socker med vinäger och salt. Lägg i löken och låt pickla minst 20 minuter.
2. Rör samman marinaden och lägg i portionsbitar av laxen. Låt marinera ca 15 minuter.
3. Blanda samman alla ingredienserna till tzatsikin och smaka av med salt och peppar.
4. Stek laxbitarna i panna eller försiktigt på grillen.
5. Servera i hamburgerbröd tillsammans med citrontzatsiki, isbergssallad och picklad lök.
Köpklart recept för totalt
267,63 kr
Köpklart recept för
267,63 kr