Enkel, god och snabblagad vardagslax, med asiatisk twist. Smaktoner av soja och sesamolja möter syrlig limeyoghurt – och succén är given. Minst lika god som wrap. Recept från Martina Haag i samarbete med Hemköp.
40 min
LIMEYOGHURT
1. Blanda vitlök, sesamolja, soja, honung och chiliflakes.
2. Skär laxen i halvcentimeterstora bitar.
3. Lägg laxen i bunken med marinaden och låt stå ca 30 min, tillsätt äggulan.
4. Värm en stekpanna maximalt. Stek i omgångar utan fett. Klicka ut laxen, tryck till med stekspade så att det blir en biff. Vänd efter någon minut och stek på båda sidor. Ytan ska vara krispig och kärnan lite rå.
5. Blanda alla ingredienser till lime- yoghurten och smaka av med salt.
6. Servera i tunnbröd med sallad, grönsaker och limeyoghurt.
4 portioner