Enkel, god och snabblagad vardagslax, med asiatisk twist. Smaktoner av soja och sesamolja möter syrlig limeyoghurt – och succén är given. Minst lika god som wrap. Recept från Martina Haag i samarbete med Hemköp.
40 min
20 ingredienser
Köpklart recept för totalt
148,77 kr
2 st
pressade vitlöksklyftor
2 msk
sesamolja
4 msk
japansk soja
1 msk
honung
2 krm
chiliflakes
800 g
laxfilé utan skinn
1 st
äggula
1 kruka
koriander
5 st
tunnbröd eller tortillas
1 st
romansallad
2 st
tomater
0.5 st
gurka
1 st
liten skivad rödlök
LIMEYOGHURT
1 st
rivet skal och saft från lime
1 st
riven vitlöksklyfta
2 dl
turkisk yoghurt
2 tsk
honung
2 msk
god olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos, soja och ägg
2 st
pressade vitlöksklyftor
2 msk
sesamolja
4 msk
japansk soja
1 msk
honung
2 krm
chiliflakes
800 g
laxfilé utan skinn
1 st
äggula
1 kruka
koriander
5 st
tunnbröd eller tortillas
1 st
romansallad
2 st
tomater
0.5 st
gurka
1 st
liten skivad rödlök
LIMEYOGHURT
1 st
rivet skal och saft från lime
1 st
riven vitlöksklyfta
2 dl
turkisk yoghurt
2 tsk
honung
2 msk
god olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos, soja och ägg
1. Blanda vitlök, sesamolja, soja, honung och chiliflakes.
2. Skär laxen i halvcentimeterstora bitar.
3. Lägg laxen i bunken med marinaden och låt stå ca 30 min, tillsätt äggulan.
4. Värm en stekpanna maximalt. Stek i omgångar utan fett. Klicka ut laxen, tryck till med stekspade så att det blir en biff. Vänd efter någon minut och stek på båda sidor. Ytan ska vara krispig och kärnan lite rå.
5. Blanda alla ingredienser till lime- yoghurten och smaka av med salt.
6. Servera i tunnbröd med sallad, grönsaker och limeyoghurt.
Köpklart recept för totalt
148,77 kr
Köpklart recept för
148,77 kr