Hemköp

Laxburgare med chilimajonnäs & picklad rödlök

Hemlagad, saftig laxburgare som serveras i bröd med chilimajonnäs, krispig sallad och picklad rödlök. Lättlagad burgare som är ett gott alternativ till den klassiska hamburgaren på middagsbordet!

30 min

Laxburgare med chilimajonnäs & picklad rödlök

Ingredienser

  • 600 g
    laxfilé utan skinn
  • 2 st
    ägg
  • 1 msk
    maizena
  • 1 msk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 4 blad
    romansalladsblad
  • 1 st
    skivor bifftomat
  • 4 st
    hamburgerbröd

PICKLAD RÖDLÖK

  • 1 st
    rödlök, skivad i ringar
  • 0.5 dl
    ättika (12%)
  • 1 dl
    socker
  • 2 dl
    vatten
  • 1 tsk
    hela svartpepparkorn

CHILIMAJONNÄS

  • 1 dl
    majonnäs
  • 1 tsk
    chilipulver
  • 1 st
    lime, rivet skal och saft
  • 2 krm
    salt
  • 4 port
    rotfrukter, rostade

Gör så här

1. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i rödlöken och låt kallna.

2. Rör majonnäsen med chilipulver, lime och salt.

3. Dela laxen i bitar och mixa snabbt. Blanda med ägg, Maizena, salt och peppar till en färs. Forma till 4 burgare och halstra i het panna 2–3 min på varje sida.

4. Rosta hamburgerbröden lätt på övervärme i ugnen.

5. Lägg ihop bröden med, laxburgare, sallad, tomat, majonnäs, lök och bröd. Ät med rostade rotfrukter.

4 portioner

Hemköp chat icon