Hemlagad, saftig laxburgare som serveras i bröd med chilimajonnäs, krispig sallad och picklad rödlök. Lättlagad burgare som är ett gott alternativ till den klassiska hamburgaren på middagsbordet!
30 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
351,48 kr
600 g
laxfilé utan skinn
2 st
ägg
1 msk
maizena
1 msk
salt
1 tsk
svartpeppar
4 blad
romansalladsblad
1 st
skivor bifftomat
4 st
hamburgerbröd
PICKLAD RÖDLÖK
1 st
rödlök, skivad i ringar
0.5 dl
ättika (12%)
1 dl
socker
2 dl
vatten
1 tsk
hela svartpepparkorn
CHILIMAJONNÄS
1 dl
majonnäs
1 tsk
chilipulver
1 st
lime, rivet skal och saft
2 krm
salt
4 port
rotfrukter, rostade
600 g
laxfilé utan skinn
2 st
ägg
1 msk
maizena
1 msk
salt
1 tsk
svartpeppar
4 blad
romansalladsblad
1 st
skivor bifftomat
4 st
hamburgerbröd
PICKLAD RÖDLÖK
1 st
rödlök, skivad i ringar
0.5 dl
ättika (12%)
1 dl
socker
2 dl
vatten
1 tsk
hela svartpepparkorn
CHILIMAJONNÄS
1 dl
majonnäs
1 tsk
chilipulver
1 st
lime, rivet skal och saft
2 krm
salt
4 port
rotfrukter, rostade
1. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i rödlöken och låt kallna.
2. Rör majonnäsen med chilipulver, lime och salt.
3. Dela laxen i bitar och mixa snabbt. Blanda med ägg, Maizena, salt och peppar till en färs. Forma till 4 burgare och halstra i het panna 2–3 min på varje sida.
4. Rosta hamburgerbröden lätt på övervärme i ugnen.
5. Lägg ihop bröden med, laxburgare, sallad, tomat, majonnäs, lök och bröd. Ät med rostade rotfrukter.
Köpklart recept för totalt
351,48 kr
Köpklart recept för
351,48 kr